Путин и Обама говорят по телефона, обсъждат Иран и Сирия

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама са имали снощи конструктивен телефонен разговор, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Този разговор не би могъл, а и нямаше за цел да разреши всички спорни въпроси", посочи Песков. Той обаче изрази удовлетворение от демонстрираната от двамата "готовност да решават спорните моменти по пътя на диалога".

Отговаряйки на журналистически въпрос, Песков отбеляза, че не се подготвя среща на двамата президенти и този въпрос не е обсъждан в разговора. Не е била обсъждана и темата за изграждането на американската система за противоракетна отбрана в Европа. Това, според говорителя, не означавало прекъсване на диалога по този въпрос.

Лидерите на двете страни обаче са разговаряли за Иран и за взаимодействието си при решаването на иранския ядрен проблем. Те са продължили и диалога си по сирийския проблем.

"Двамата взаимно разбират позициите си, което не означава съгласие по този въпрос", отбеляза Песков. Те не са повдигали и темата за Украйна и за уреждането на украинската криза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят