Колко години живот губят дебелите хора

Да си дебел е достатъчно травмиращо, но на всичко отгоре все повече са доказателствата и колко това е опасно.

Затлъстяването съкращава живота с 10 години и води до две десетилетия влошено здраве, предупреждават канадски учени. За целите на проучването си изследователите са използвали компютърен модел, който предсказва последствията от наднорменото тегло. "Нашият компютърен модел показва, че затлъстяването се свързва с повишен риск от развитие на сърдечно заболяване, инсулт и диабет. Това намалява значително продължителността на живота и годините на крепко здраве без хронични заболявания спрямо хората с нормално тегло", казва ръководителят на изследването проф. Стивън Гроувър от университета МакГил в Монреал, Канада.
Като цяло близо една трета от населението на планетата страда от затлъстяване или от наднормено тегло. През май т.г. стана ясно, че почти половината от представителките на нежния пол в България страдат от наднормено тегло - цели 48,8%. Всяко трето българско дете до 7-годишна възраст също има наднормено тегло.

В продължение на много години учените се опитват да установят причините да трупаме килограми. Наскоро те достигнаха и до неочаквания извод, че един от виновниците за затлъстяването са ... летните горещини. В жегите се дехидратираме. Липса на течности се отразява на всички метаболитни процеси. Тялото губи много енергия, чувството на глад расте и за да го потисне човек започва да яде. И докато енергията не се възвърне, ще изпитваме глад, дори и стомахът ни вече да е пълен. А именно това води до затлъстяване. Така се оказва, че дебелите хора не само най-трудно понасят горещините, но дори трупат допълнителни килограми докато страдат.

Изводът от всички тези факти е един - отслабването е въпрос на оцеляване. Можем да си помогнем това да стане сигурно и безпроблемно, като ползваме възможностите на един специално създаден за целта природен продукт за намаляване на теглото по естествен здравословен начин, без гладуване и без да се наблюдават странични действия. Вземането на 1 капсула Калорекс 30-60 минути преди хранене води до потискане на апетита, увеличава изгарянето на мазнини, щади белтъчините, намалява образуването на мазнини, увеличава основната обмяна.

Освен това, Калорекс понижава нивото на триглицеридите и холестерола и регулира кръвната захар. След прилагане на Калорекс в продължение на осем седмици теглото намалява с над 5 kg, а само с диета – с 2 kg.

Калорекс е продукт за продължителна употреба. Регулярното му ползване гарантира достигане и поддържане на нормално тегло – а това значи десетилетия добро здраве и минимум 10 години живот повече.

CALOREX® е запазена търговска марка на фирма БОРОЛА.

За консултация с лекар специалист може да се обърнете към Клиника БОРОЛА,

София 1202, ул. „Цар Симеон” 52, тел.: 02/983 62 03;

e-mail: [email protected]; www.calorex.bg.

Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве