Меркел заслужава висш пост в ЕС, смята Юнкер Канцлерката била произведение на изкуството

Сергей Меркюри и Никеца Джагър разтърсиха „Гласът на България“

Стево Пендаровски печели първия тур от президентските избори в Северна Македония, по първоначални данни

Задържаха микробус, превозвал експлозивите за атентатите в Шри Ланка

Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

Бракуват агнешко с нечетлив печат Агенцията по храните проверява магазините в цялата страна

Сливен вече притежава най-добрата видео-система в страната

Нова система за видео-наблюдение вече работи в Сливен. Изпълнител на проекта е фирма „Спай велт“-Германия, която е възложила проекта, изграждането и поддръжката на системата на инж.Никола Димитров. Вече са поставени и работят 158 от общо 193-те камери по проект. Те са поставени на кръстовища, важни обществени места и сгради, паркове, детски градини и училища, изходните точки на Сливен. „Това е най-добрата система от този клас сред областните градове в страната“ – подчерта инж. Димитров.

Освен превенция срещу престъпността, видеонаблюдението предлага и допълнителна възможност – разчитането на автомобилни номера. Техниката позволява „Биг брадър“ да хваща регистрационните табели без никакви размазване при скорост на колите до 300 км/час. Системата има 5 сървъра, скоро ще обхване и 6-ти с наблюдението на пешеходната зона и парк „Юнак“. Разполага с памет от 25 терабайта. Записите ще се съхраняват за срок от 2 месеца, въпреки че изискуемият по норматив срок е по-малък. При нужда ще се предоставят на полицията. „Това е единствената система, в която не е възможно изтриването на данни. Записът е сертифициран в Брюксел и важи пред всички съдилища в страната и Европейския съюз“ – подчерта инж.Димитров.

Целият проект е на стойност 800 хил.лева. Камерите са шведски и немски, по 2-3 хил.лева всяка и с качество, отговарящо на камери за видеонаблюдение от по 30-40 хил.лева всяка, вложени по други проекти в страната. Инж.Димитров съобщи, че системата за видеонаблюдение във Варна била за 2,3 млн.лева, но не работела по технически причини. А в София от монтирани 260 видеокамери в момента работели 73.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.