Фандъкова: Вече сме на финалния етап от реконструкцията на Северен парк

Вече сме на финалния етап от този много сериозен етап от реконструкцията на Северен парк - един от парковете, който се намира извън центъра на София. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на инспекцията по реконструкцията на парка, съобщи Фокус.

Фандъкова припомни, че цялостната реконструкция на парка е започна миналата година. „Тази година се довършва и в началото на август се очаква строителите да излязат от тук.”, посочи кметът на Столична община. Тя уточни, че реконструкцията е на площ от 30 дка и добави, че до края на месеца езерата в парка ще бъдат напълнени с вода. „В проекта са заложени и две детски площадки. Едната за деца от 0 до 3 годишна възраст, а другата за деца от 3 до 12 години“, каза още кметът.

Фандъкова поясни, че ще бъде изграден и фитнес на открито. „В парка предвиждаме изграждане на видеонаблюдение, прави се процедурата за избор на изпълнител. Ще има 20 стационарни и 4 мобилни камери. Осветлението на парка вече е готово. Така че, от това, което виждам, дейностите се движат в срок. Така, че в началото на август месеца жителите на района, а пък и много хора от другите райони ще могат да се радват на парка”, коментира кметът на Столична община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини