13 години затвор за внук, убил баба си с 20 удара с нож и брадва

22-годишният Марио Христов , който умъртви баба си с нож и брадва, бе осъден на 13 години и 4 месеца затвор. Присъдата съдът в Благоевград постанови в едно заседание, което се проведе по съкратената процедура, тъй като младежът направи пълни самопризнания.

Жестоката трагедия се разиграла на 22 януари 2014 г. в Гоце Делчев. Младежът, който е наркоман и бивш затворник, се скарал с баба си. Той я обвинил, че тя му прави магии и заради това не му вървяло в живота.

Грабнал нож и започнал да го забива в тялото на възрастната жена. След това я свалил в мазето, където я доубил с брадва,защото му се сторила още жива. Заличил следите, като измил кръвта, изкъпал се и отишъл право при местния поп в кварталната църква.

Признал му, че е извършил убийство, след това отишъл при негов пирятел и на него разказал какво е сторил и го помолил за закрила. Момчето е открито от полицията и арестувано. В хода на досъдебната фаза са извършени 3 съдебно-медицински експертизи от психолози психиатри, които установили, че младежът страда от личностно разстройство в резултат на злоупотребата с психотропни вещества и марихуана. Въпреки това е можел да разбира какво прави и не е невменяем.

Марио е обвинен за умишлено убийство, отличаващо се с особена жестокост и при условия на опасен рецидив. Той е нанесъл 18 прободни рани с нож в горната част на гърдите, шията, гърба и корема на баба си и 2 посечни рани по лицето с брадва.

Магдалина Христова е починала в страшни мъки от остра кръвозагуба и засягане на жизненоважни органи - бял дроб, сърце, шия.

Марио е син на инженери. Бил буйно момче.

Почнал да пуши марихуана от малък.

Имал 9 присъди за кражби и дрога и 3 месеца преди да убие баба си излязъл от затвора.

"Съжалявам и се разкайвам", каза младежът пред съда в правото си на последна дума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право