САЩ дават 250 млн. долара за борба с руското влияние

Турция оспори границите в Егейско море

Марк Зукърбърг: Направихме грешки Шефът на Фейсбук обеща конкретни мерки срещу изтичането на данни

Руски експерти: Черноморският флот не може да се противопостави на американците

Папа Франциск към младите свещеници: Не се страхувайте от татуировките

Премиерът на Япония бил готов за среща с Ким Чен-ун

Температурите падат още

Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

БСП събра 25 000 подписа срещу ТПТИ

„БСП се включи в европейската гражданска инициатива срещу ТПТИ, съвместно със „Солидарна България”, и в много кратки срокове събрахме над 25 000 подписа”. Това заяви организационният секретар на ИБ на НС на БСП Станислав Владимиров. Той обясни, че голяма част от тях не са от партийните структури, а от много граждани извън БСП.

„НС на БСП се включи активно със своя позиция относно ТПТИ, но все още не получаваме отговор за прозрачността на този тип споразумение, което ще определя търговските взаимоотношения между Европа и САЩ”, обясни социалистът. По думите му има няколко неща, свързани с личните данни, сферата на енергетиката, търговските спорове- които дори след приемането на доклада в ЕП през изминалата седмица не са се изяснили.

„БСП се обявява категорично против тях”, заяви Владимиров. Той допълни, че не е изяснен и спорният момент за арбитража, когато възникнат спорове между търговски компании и държави. Владимиров обясни, че все още остава идеята тези спорове да се разглеждат в арбитражи с неясна структура. „Има спорни моменти и относно защитата на дребните селскостопански производители”, заяви той.

„До момента в подписката са се включили над 2 млн. души, като имаше негласна квота за държавите, а ние я изпълнихме два пъти за по-малко от 1 месец”, заяви Владимиров. Той подчерта обаче, че все още тази изключително важна тема стои встрани от дневния ред, както на България, така и на цяла Европа.

„За нашата страна тя е изключително важна, защото ние сме малка и слабоконкурентна икономика, а такъв тип споразумение трябва да бъде прозрачно и одобрено от всяка една държава в ЕС, защото както сме поели своите задължения, така имаме и права”, категоричен бе организационният секретар на левицата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.