Апелативният съд възстанови на длъжност отстранения кмет на Неделино

Апелативният съд в Пловдив възстанови на длъжност кмета на Неделино Стоян Беширов.

С решението си магистратите отмениха акта на Окръжния съд, с който бе отхвърлено искането на защитата на Беширов за прекратяване на процесуалната му мярка. Кметът бе временно отстранен от длъжност през април т.г., заради разследване за нарушения по обществени поръчки от спецзвеното за корупция и злоупотреба с власт към Софийска градска прокуратура.

Беширов е привлечен като обвиняем за нарушения на служебните задължения по 4 обществени поръчки за над 900 000 лв. облагодетелствали трети лица. След отстраняването му последва тежка съдебна сага, като на кметския стол се меняха за дни определената от него да го замества като зам. кмет Фанка Георгиева и избирания от ОбС Румен Русанов.

"Съдът е преценил, че ако се върне на поста, няма да създаде опасност и пречки за пълното обективно и всестранно разследване", посочват от Апелативния съд. Според съдебният състав всички доказателства по досъдебното производство, водено срещу кмета Беширов и секретаря на общината Румяна Караиванова, която също е отстранена от поста, са събрани и няма пречка кмета да управлява общината. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини