"Булстрад" прекръсти "Арена Русе"

Точно седмица преди официалното й откриване многофункционалната зала "Арена Русе" беше прекръстена от застрахователна компания като генерален спонсор на "Булстрад Русе". "Чувстваме се малко русенци, защото "Булстрад" е на 51 години, от които 41 се подвизава в града", обяви главният директор на компанията Румен Янчев. Той уточни, че няма нищо по-естествено да се присъедини към "една прекрасна идея".

"В много скоро време "Булстрад Арена" ще стане най-добрата на Балканите, а Русе ще върне короната си на най-европейския град в България", подчерта съсобственикът на "Приста ойл" и акционер в смесеното дружество "Проект Русе" Пламен Бобоков. По стар български обичай той подари бяла риза на кръстника Румен Янчев. Един от мениджърите на "Булстрад Арена" Иван Драндийски обясни, че сключеният договор е "осъзнато партньорство, а не брак по сметка или сделка за пари".

На 23 юли естрадната прима Лили Иванова ще открие с грандиозен концерт новото бижу на "малката Виена". Залата се довършва с ускорени темпове, оформя се пространството пред обекта. Поставят се инсталацията на акустично оборудване и телескопичните трибуни.

"Булстрад Арена" е най-големият проект, в който са инвестирани около 55 млн.лв. Залата се строи чрез първото в страната публично-частно партньорство от "Проект Русе". Тя ще функционира като предприятие за занимателна индустрия със 5100 седящи места и капацитет до 8000 души. Предвидени са 7 луксозни VIP ложи за специални гости, а под основната зала има две тренировъчни зали.

Културният календар на "Булстрад Арена" до края на т.г. е запълнен. На 30 юли балетният шедьовър "Зорба Гъркът" ще разтърси Русе, а на 4 октомври Майкъл Флетли ще взриви публиката с най-новия спектакъл Dangerous Games. На 4 декември ще гостува Националният балет на Грузия "Сухишвили", а концертът на Горан Брегович и неговият "Оркестър за сватби и погребения" е на 20 декември. Очакват се и десетки спортни събития.

М.г. за залата бяха отпуснати 9 млн.лв. от държавния бюджет. Правителството гласува още 3,5 млн.лв. за подземните паркинги, които са на общината. Първоначалният проект включваше спортната зала, мол с подземен паркинг и 1200 паркоместа, петзвезден хотел с хеликоптерна площадка и бизнес център. Заради ограниченото финансиране се довършва само спортната зала.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони