Маскиран обира казина, за да си плаща кредитите

Мъж, обирал крупиета и посетители в игрални зали в Пазарджик, отива в затвора за три години. В продължение на месец и половина Й. Ц. влизал в казината маскиран и с газов пистолет заплашвал служители и клиенти. Той самият играел хазарт и бил добре запознат със ситуацията в залите. Затова и много добре подбирал часа на акциите си. Действал рано сутрин, когато имало най-малко клиентела, а събраният оборот бил най-голям.

Първия си удар направил призори на 11 ноември. Маскирал се с черна плетена шапка само с прорези на очите и взел личния си газов пистолет. Заплашил с него крупието и жената му дала печалбата от 3500 лева. С отнетата сума погасявал кредита си, става ясно от обвиненията срещу него, съобщава "Марица".

Само след месец се задействал отново, припомня Марица.бг. По същия сценарий влязъл в друга зала на 15 декември и отново с пистолет в ръка прибрал 1220 лева. Третият му удар бил на Бъдни вечер. От две крупиета 43-годишният мъж свил 564 лева.

Далеч по-скромните 15 лева прибрал от клиентка в игралната зала. С парите откупил заложени свои вещи и си купил храна за коледните празници. Месец по-късно бил арестуван пред местна болница. В хода на разследването направил пълни самопризнания.

При обиски в дома му били намерени маската и пистолетът, с които извършвал обирите. Мъжът не наел адвокат, представлява го служебен защитник. Обирджията не е криминално проявен, дори няма регистрации в полицията.

Пред разследващите обяснил, че е действал, за да си погасява кредитите, натрупани от хазарт. С решение на Районния съд е осъден на четири години затвор. Окръжните магистрати намалиха присъдата му на три заради чистото му криминално минало. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Осъденият ще връща и парите на обраните игрални зали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право