Лекари извадиха 10 червеи от ухото на жена

Врачански лекари вадиха ларви на насекомо от ухото на жена, съобщи „Конкурент“. Куриозният случай е отпреди няколко дни. Ромка на средна възраст потърсила помощ в отделението за уши, нос и гърло. Тя се оплакала от силно дразнене в ушната кухина. Преди да започне, имала дискомфорт и болки, но не потърсила специалист. При прегледа се установило, че пациентката е имала отит.

Гнойното възпаление привлякло муха, която влязла в ухото й. Преседяла вътре толкова време, че снесла яйца, които се превърнали в ларви. При направената от лекарите промивка са извадени около десет червейчета.

Информацията беше потвърдена от ръководството на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца. „Има такъв случай. По принцип той не е изолиран. При отити гнойта, която се събира, привлича различни видове насекоми.

На врачанските специалисти не им се случва за пръв път да се натъкнат на насекоми и ларви“, обясни зам.-директорът по медицинската част д-р Елза Йорданова. Тя напомни, че е от изключителна важност при появата на болка и дисконфорт да се търси медицинска помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони