Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Проф. Румен Гечев: Проблемът на днешното управление не е в 10 или 30 апартамента, а че има милиардни загуби от нереализираните проекти

Рибари ще стават туроператори Турски сафрид по 7 лв. килото заля пазара

Вебер ще спира „Северен поток 2”

Нова партия ще агитира за „оставане” в ЕС

Велизар Енчев: С какво Искров е повече от Цецка Цачева, та да не му знаем заплатата?

През февруари поставих въпрос на финансовия министър Владислав Горанов за заплатата на гуверньора на БНБ. Той ми върна въпроса като се позова на закона. Но моите питания бяха потвърдени от една бивша банкерка, както и от самия Владислав Горанов чрез негов коментар. Господин Искров е имал изслушване пред Комисията по бюджет и финанси през октомври м.г. Там той най-нахално заявява, че не е държавен служител. Това заяви пред БТВ лидерът на „Българската пролет” Велизар Енчев.

„Шефовете на БНБ и членовете на УС не декларират пред Сметната палата годишните си заплати. С какво са повече те от шефа на парламента Цецка Цачева?”, попита Енчев.

„Много важно е нашият управител на БНБ да взима толкова, колкото би се полагало по правила във всички цивилизовани страни като тези в ЕС, СЩ, Канада и т.н. До преди два дни отказвах да приема, че има такава висока „надница”. Ще внесем с колегите законопроект, с който да определя методиката на определяне заплатите на гуверньора и служителите на БНБ”, коментира на свой ред Гроздан Караджов от Реформаторски блок.

Той обаче упрекна колегата си Енчев, че в момента медиите в България имали „устрема на СИРИЗА” и използвали темата по популистки начин. Енчев му отговори, че думите „популизъм” и „СИРИЗА” не могат да се използват в един контекст.

„Срамно е, господин Караджов, да получавате по 11 лева на глас. Обяснете на зрителите на какво основание в най-бедната страна в ЕС вие държите да имате най-голямата субсидия. Ето това е популизъм”, заяви Енчев.

„Не преиначавайте думите ми. Ние също сме за намаляване на субсидиите. Но за разлика от популистите ние сме прагматици. Слагаме от едната страна плюса, приходите, и от друга страна минуса – разходите. Във Великобритания например никога не можете да рекламирате в частна медия. Ние харчим почти цялата субсидия за местните избори като половината от нея по план сметката ще отиде в реклама. А знаете, че рекламата се отчита до всяка секунда”, заяви Караджов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.