Мъжът, разпространявал порно с деца, е шофьор в шивашка фирма

Арестуваният в мрежа за детско порно 34 годишен Тодор Х. е шофьор в шивашка фирма в Петрич, съобщи struma.com . Мъжът не е семеен, нито е криминално проявен. Той качвал гнусните снимки с деца, след което се свързвал с педофили от страната и печелел от гледанията на ужасяващите кадри. Тодор е задържан миналата седмица в абсолютна секретност, делото се наблюдава от прокурор . Подобна гнусна търговия, органите на реда и прокуратурата не са виждали, коментират запознати.

При ареста Тодор Х. не е оказал никаква съпротива, дори съдействал на органите, разказвайки подробно какви ги е вършил.

34-годишният петричанин бе арестуват като член на международна организирана престъпна група, създаваща и разпространяваща в глобалната мрежа порно материали. Това стана при проведена специализирана полицейска операция, под ръководството на Районната прокуратура в Петрич, служители на сектор „Киберпрестъпност” към ГДБОП и колегите им от РУ. Оказа се, че мрежата на петричанина създава и разпространява в глобалната мрежа материали, показващи брутални сцени на сексуално насилие и извращения с деца на възраст от 7 месеца до 13 години.

Установено е, че групата използвала специална криптирана Р2Р комуникационна платформа, с помощта на която обменяли по между си файловете с детска порнография. Целта на тази платформа била максимално да бъдат затруднени правоприлагащите органи, възпрепятствайки ги от проследяване и от установяване на участниците в тази престъпна група.

От дома му са открити десетки порнографски материали –видеоклипове и снимки, за създаването на които са използвани невръстни деца, основно момченца.

34-годишният мъж е направил пълни самопризнания за осъществяваната от него престъпна дейност. Спецченгетата работят още в Петрич по други киберпрестъпления в южния град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини