Цацаров e прав, призна министър Иванов

„Критиките, които г-н Цацаров има към проекта на конституцията, правно-технически в огромната им част, ги споделям. Наистина има текстове, които не са достатъчно изчистени. Но това е смисълът на периода между първо и второ четене - да се изчистят.” Така правосъдният министър Христо Иванов се съгласи с критиките, отправяни от главния прокурор Сотир Цацаров за поправките в основния закон.

Признанието Иванов направи пред репортери във Висшия съдебен съвет вчера.
Преди това главният прокурор обясни, че би било добре поправките да се „изчистят” между първо и второ четене, а паралелно да се работи и по процесуалните закони. Що се отнасяло до критиките на ЕК към прокуратурата, Цацаров каза, че по-важни били хората.

По време на изявлението към Цацаров пристъпи министър Иванов. И призова протестиращите, които викаха „Оставка” пред ВСС, за търпение. „Докарали сме нещата до някъде и не можем да си позволим заради грешни стъпки... всеки от нас прави грешки. Аз правя грешки”, каза той.

Цацаров го прекъсна: „И аз правя грешки... Идеята е някак да свалим томахавките и да вземем писалките. Аз никога не съм я вдигал, просто си я нося - и томахавката, и писалката. Мисля, че министърът също.” Иванов на свой ред каза, че има само писалка. „Мисля, че стана ясно - ще опитаме да свалим напрежението и да успокоим нещата”, обобщи Иванов.

ТРОГАТЕЛНО: Извинения сред съдебните кадровици

Извинения и мили думи белязаха заседанието на ВСС. Първо извинение получи шефът на ВКС Лозан Панов. На предното заседание Светла Петкова го атакува за малкото ефективно осъдени за корупция. Панов изложи доклад за работата на съда и Петкова възкликна: “Приятно съм изненадана. И това ми дава повод да изкажа своето извинение.” Извинение на всички, които е засегнал, поднесе и Христо Иванов. Преди седмица ВСС излезе с декларация срещу интервюто му, в което заяви, че съветът е “трансмисия за търгуване на дела”. “И обиденият, и обиждащият са вече други хора”, каза Незабравка Стоева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право