Ирански отбор събира двама национали

Волейболните национали Валентин Братоев и Светослав Гоцев ще бъдат съотборници в иранския „Табрис“ през новия сезон.
„Така е, тимът е бил трети в миналото първенство и сега има амбицията за нещо повече - потвърди Валентин. - Все още не знам с какъв състав ще разполага треньорът, който е местен, но знам, че са поставени високи цели.“
Братоев и Гоцев бяха в тима на България, спечелил сребърните медали на европейските игри в Баку, но досега не са били в един клуб.
Братът на Валентин - разпределителят Георги Братоев, е сигурен за италианския „Тренто“, където треньор е Радостин Стойчев. Чака се само подписът на президента на федерацията Данчо Лазаров.
По повод тиражираната информация, че близнаците са станали свободни агенти, а Валентин ще играе в румънския „Томис“ при Мартин Стоев, посрещачът каза: „И двете неща не са верни, за Иран ви казах, а за второто - продължихме договорите си с „Левски“.
Клубовете сменят още двама национали, като и двамата се връщат в Италия. Данаил Милушев подписа договор с „Пауърволей“ (Милано). Диагоналът за последно игра за френския „Тулуза“, а преди това бе в Япония. Сегашният тим е четвърти за Милушев, като той бе в „Мантова“, два сезона в „Кастелана Гроте“ и един в „Сора“ .
Централният блокировач Виктор Йосифов също облича екипа на отбор от Ботуша - „Латина“, където треньор става бившият национален селекционер Камило Плачи. И той е играл в няколко местни тила - „Рома“, „Каса“ и „Кастелана Гроте“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт