Григор от Люксембург: Играй за страната си

Григор Димитров пристигна в Люксембург ден преди началото на мача срещу местните национали по тенис от втория кръг на II група в зона Европа-Африка за „Купа Дейвис“ и публикува снимка в социалните мрежи. Коментарът към нея е: „С моите сънародници. #Дейвис къп#играй за своята страна#България#чест“. Първата ни ракета и 16-и в света долетя от Монте Карло за жребия, останалите са във Великото херцогство от понеделник.

Първи от българите на корта в петък от 17 ч наше време излиза Димитър Кузманов (№316 в света) срещу Уго Настаси, който единствен от тенисистите на съперника е в ранглистата на АТП под №673. След това е мачът на Григор с 34-годишния ветеран Жил Кремер. За сблъсъка на двойки в събота капитанът Тодор Енев е заявил Димитров и Димитър Кутровски. В неделя са последните две срещи на единично Димитров - Настаси и Кузманов - Кремер. Възможни са и промени от капитаните до един час преди срещата на двойки, първия двубой на единично в неделя, както и непосредствено преди петата среща.

Ако националите победят Люксембург, за първи път от 10 години ще се класират за последния трети кръг, където в битка за място в първа група на Евроафриканска зона ще срещнат Босна и Херцеговина или Унгария.

Същевременно Цветана Пиронкова ще започне директно от основната схема на турнира в Истанбул с награден фонд 250 000 долара. Сред участничките са 13 тенисистки от първите 50 в ранглистата, а под №1 е Винъс Уилямс, шампионката Каролине Вознячки няма да защитава титлата. Сесил Каратанчева ще започне от квалификациите, където е поставена под №3. Тя отпадна още в първия кръг на турнира в Букурещ с награден фонд 250 000 долара след 2:6, 2:6 от румънката Сорана Кърстя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт