Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

Ципрас: Предсрочни избори ще има след подписване на споразумението с кредиторите

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас заяви, че е принуден до сключването на споразумението с кредиторите да работи с правителство, което е поддържано от малцинството депутати в парламента. Това съобщи РИА Новости, като се позовава на източник от гръцкия кабинет, пожелал анонимност.

Според източника, Ципрас е дал да се разбере, че предсрочни избори ще има едва след подписването на споразумение с кредиторите, като това не означава, че дотогава няма да има рокади в гръцкото правителство.

По негови думи, ситуацията във връзка с отказа на ред депутати от СИРИЗА да подкрепят правителството на парламентарното заседание в сряда, се е обсъждала в четвъртък на съвещание между ръководството на СИРИЗА и членове на кабинета.

Ципрас е напомнил, че на заседанието на парламентарната група на неговата партия са били дискутирани и алтернативни предложения за срещата в Еврозоната. Гръцкият министър-председател обаче е заявил, че те не са решавали поставените пред Атина дилеми.

„Попитах и парламентарната фракция, и всеки депутат по отделно, беше ли шантажът (от страна на кредиторите) реален или блъф. И предложих да решим заедно, ако това е блъф, нека всички гласуваме с „не“. Ако ли е реален, да споделим цялата отговорност“, цитира източникът думите на Ципрас от съвещанието.

Според източника на руската агенция, Алексис Ципрас е напомнил, че никой не е изказал обосновани възражения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете