Алисия Викандер пак ще бъде Лара Крофт Актрисата се готви за зрелищно продължение

Иван Гешев: Политически и олигархични интереси направиха делото „Иванчева“ важно

Мистър Бийн продава любимия си Mercedes Актьорът Роуън Аткинсън се разделя с модел 500 Е от 1991 г. с мощност 326 коня

По 7 години затвор за полицаите, обвинени за смъртта на Чората

Военната прокуратура разследва инцидента със срутилата се стена на поделение, която уби човек в Хасково

ЦРУ залага на пари и изобретателност срещу Русия и Северна Корея

Сенаторка поиска процедура по отстраняването на Тръмп

Спецпрокуратурата и ГДБОП в акция срещу група за трафик на хора и пране на пари във Видинско

Как се разваля еротичен сън?

Астероид с размерите на къща мина близо до Земята

Стабилизираха повредената структура на катедралата „Нотр Дам“

Навършват се 143 години от Априлското въстание

17 души пострадаха при горски пожари в Русия

Хиляди хора от цяла Сърбия се събраха снощи в Белград на митинг в подкрепа на Вучич

Поетесата Маргарита Петкова пред в. Труд: За дребните душици ръкавицата на Яворов никога няма да е по мярка Не вярвам в теорията, че мишката ще изяде книжката

Цветанов разговаря във Вашингтон с председателя на Международния Републикански институт и с ген. секретар на ЕНП

През втория ден от посещението си във Вашингтон (САЩ) председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе редица работни срещи.

Във Вашингтон Цветанов участва в 6-та трансатлантическа конференция на „мозъчни тръстове“, която се организира съвместно от Международния републикански институт, Института „Хъдсън“ и „Вилфрид Мартенс център за европейски изследвания“, и е посветена на глобални и регионални аспекти на сигурността.

В рамките на конференцията, Цветан Цветанов разговаря с президента на Международния Републикански институт посланик Марк Грийн, с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез, с Микулаш Зуринда – президент на Института за европейски изследвания „Вилфред Мартенс“ и бивш министър-председател на Словакия, със съветници от администрацията на американските президенти Джордж У. Буш и Роналд Рейгън.

По време на двустранната среща с посланик Марк Грийн беше изразена изключително висока оценка за съвместната дейност между Международния Републиканския Институт и ПП ГЕРБ в различни проекти за обучение на млади политически лидери. Като особено успешен беше оценен завършилият наскоро обучителен курс, организиран съвместно между МРИ, Фондацията „Конрад Аденауер“ и ГЕРБ. Беше постигната договореност Републиканският институт да продължи съвмесното сътрудничество с ГЕРБ в областта на обучението на млади политически лидери и през следващата година.

По време на срещата си с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез Цветан Цветанов го запозна с актуални аспекти на вътрешнополитическата обстановка в България, както и с хода на подготовката на на ГЕРБ за местните избори в страната през есента. Цветанов подчерта, че кандидатите на ГЕРБ са ярки личности, високо изявени професионалисти в своята област, твърдо отстояващи евроатлантическите ценности. По време на разговора Антонио Лопез изпрати специални поздравления към председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.

През втория ден на пленарните заседания от конференцията бяха дискутирани кризата в Украйна и ролята на Русия; бъдещето развитие на сирийския конфликт, след споразумението с Иран; ситуацията в Северна Африка и други актуални въпроси на сигурността.

Цветан Цветанов обсъди с експерти във Вашингтон кризите около Сирия и

Украйна и отражението им върху сигурността на Европа и САЩ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с Майкъл Дорън, който е старши изследовател в Института „Хъдсън“ във Вашингтон и бивш старши директор в Съвета за национална сигурност на САЩ по време на президента Джордж У. Буш. Двамата разговаряха в рамките на международната конференция на „мозъчните тръстове“, която се провежда във Вашингтон (САЩ). По време на срещата Цветанов и Дорън обсъдиха различни аспекти на сирийската криза и ролята на Иран и Хизбулла в нея.

Дорън оцени високо позицията на България по обявяването на Хизбулла за съпричастна към терористичния акт в Бургас през 2012 г., както и ролята на Цветан Цветанов като вицепремиер и министър на вътрешните работи в този важен за Европа и света процес. Цветанов и Дорън изразиха общо съгласие, че в момента в света са налични няколко сериозни огнища на напрежение, които се характеризират с висока динамика и рисков потенциал за сигурността на Европа и Америка.

По-късно през деня, Цветан Цветанов се срещна и разговаря и с Дейвид Крамър, който е старши директор по въпросите на човешките права и демокрацията в Института „Маккейн“. Двамата обсъдиха украинската криза, както и взаимосвързаността й със сигурността на Европа и многостранните евроатлантически отношения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.