Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Лошо, Георгиева, много лошо С фалшиви новини срещу прокуратурата и Българското председателство на ЕС

Природният газ поскъпва с 2,5% от април Без промяна на парното и водата

Иван Костов: Ако започна да говоря с имена за КТБ, ще изостря рисковете за банковата система

ДПС вече е близко до позициите на панислямистите в самата Турция. Това прави мнозинството българи пристрастни към управляващите, които изповядват различни от тези идеи. Това каза пред bTV експремиерът Иван Костов в коментар за причините за стабилизация на правителството.

ДПС натрупаха огромен опит, бяха много време управляващи, израстнаха. геополитически те извършиха много сериозен завой към Анкара, обясни още той.

Кампанията на ДПС срещу съдебната реформа не е скришна, води се отвсякъде. Но това не е начин да се правят конституционни реформи, не може с буря и с натиск, трябва национален консенсус. Съгласието не може да се изтръгне със заплахи и натиск. Правилна стъпка е да се преговаря, каза Костов.

ДПС води кампания срещу мен с идеята, че нанася щети на РБ; те действат чисто политически. Но ще загубят много след местните избори. Много важно е обаче какво решение ще вземе ПФ за участието си в управляващото мнозинство, тогава нещата ще изглеждат другояче, смята той.

Големият риск произтича оттам, че след 2002 г. в Турция дойде неоосманистка партия на власт, ПСР на Ердоган. Особено след 2010 г. те набраха изключителна инерция, страната се ислямизира. Гиганстка мощ е съсредоточена в институция, занимаваща се с ислямизация на страната. Обявени са панислямистки политики, а рискът е във все по-тясната обвързаност на ДПС с тези сили, анализира Костов.

Кампания, целяща да прикрие истинското ограбване на банката, така Костов коментира факта, че неговото име беше намесено в темата КТБ. Европейските институции би трябвало да се заинтересуват какво става с една банка, която беше фалирана, призова той.

Ако в момента започна да говоря с имена, мога да изостря рисковете за нашата банкова система. Аз съм си взел парите, защото такъв е законът в България, аз не съм лихвар, каза Костов. Трябва да дадем шанс за стабилизация и да не хвърляме камъни под колелата.

За новия шеф на БНБ той каза, че той поема много голям риск като оставя екипа на Искров в банката. Има реален риск при евентуално дело да се наложи всички тези хора да си отидат вкупом. Сигурен съм, че г-н Радев е експерт от най-високата възможна класа. той е важният знак за правилната посока, в която върви стабилизацията на българската банкова система, не само персонално, но и с програмата, идеите и енергията си. Моето желание да разоблича някой винаги ще отстъпи пред стабилността на страната. бил съм министър-председател и знам какво значи да си отговорен, посочи Костов. Той определи новия управител на БНБ Димитър Радев като специалист от много висока класа.

Пълен мандат за кабинета “Борисов” прогнозира Костов.

“Може да ви се види странно разсъждение, но в България тече частична стабилизация на страната, няма разклащане на политическата система. Страната се стабилизира, тъй като отива към местните избори с предизвестен край – управляващите ще имат още по-голяма печалба, опозицията ще изгуби още повече”, коментира той. “На хоризонта се очертава пълен мандат за кабинета Борисов”, посочи Костов и допълни, че това е така заради изключителната слабост на опозицията.
Бившият министър-председател направи коментар и за ситуацията в Гърция и исканата от България помощ.

Големият проблем е дали Гърция при тази влошена политическа конюнктура ще може да изпълни тази тежка програма. А тя води до огромно преструктуриране на администрацията и на начина на уреждането на трудовите отношения. Степента на гаранция и благосъстояние на гърците ще бъде много съществено увредено, коментира експремиерът.

През 1990 и през 1997 година и ние сме били така като Гърция. Самите гърци не могат да вземат 50 милиарда от тези активи, които ще влязат във фонда. Дали българските власти има защо да помагат, ако вероятността гърците да се оправят не е много висока. Това трябва да се прецени добре. Има смисъл да се помага на Гърция, ако има висока гаранция, че страната ще се оправи, допълни Костов.

На въпрос кой е виновен за ситуацията в страната, Костов отговори, че въпросът изисква доста обяснения. Не може да се каже лесно, че вината е на Европа или на Гърция, посочи той и допълни, че Ципрас е разбрал много късно, че страната се самоунищожава.

В България, когато бяхме в тази ситуация, имотите бяха на безценица понеже жена ми продаде имоти, за да платим обучението на дъщеря ми. Отникъде нямаше източници на други средства. Гърция сега са в това положение, коментира още бившият премиер.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.