Крадци и пияници прогониха врачани от гаражите им

Собственици на гаражи във Враца пропищяха от крадци. Последният случай е отпреди няколко дни. Заради посегателствата част от имотите вече са изоставени, а зоната срещу автогарата се е превърнала в свърталище на клошари и вандали, съобщава bTV.

По времето на социализма гаражите, около двеста на брой, били раздавани само на избрани. Сега върху покривите растат дървета, а собствениците сами се отказват от гаражите, защото не могат да ги опазят. И ако вътре нещо се стопанисва, то съвсем не е скъпа кола.

Въпреки това в гаражната зона работят няколко фирми. Алеко Данчев дори е снабдил автосервиза си с аларма, която при злонамерено проникване звъни на телефона му. Но и звуковата сигнализация не помага.

„Има си някакви тапи, които ги купуват свободно по интернет и заглушават и си разбиват на спокойствие, на мен преди години ми обраха тука компресори, електроника за над осем хиляди лева, разбиват от стената, влизат от тоя гараж в другия и не може да се хване краят”, разказва той.

Собственикът на друг гараж предвидливо предупреждава крадците с надпис – „Ще чупя ръце”.

Потърпевш е и каменоделецът Николай Власов: „На два пъти ме разбиваха, откраднаха инструментите и така, даже от една страна съм доволен, щото след това работя с нови инструменти, как да го преживея иначе”.

През лятото клошари рядко се навъртат, последният обитател починал в един от гаражите по Великден, казват хората. Бил кротък и всички му помагали.

Следите от гаражните пришълци обаче са навсякъде. Част от гаражите са без врати, именно тук се събират компаните, в този гараж например има десетки бутилки от вино, ракия и бира.

Районът не е осветен и вечер се навестява от весели компании, оплакаха се живущите в съседство.

От общината заявиха, че не могат да вземат мерки, тъй като терените са частни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони