Цветан Цветанов: ГЕРБ и центърът Вилфрид Мартенс ще продължат да обучават млади политически лидери

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с президента на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ и бивш министър-председател на Словакия Микулаш Зуринда, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Двамата разговаряха в рамките на международната конференция на „мозъчни тръстове“, която се провежда тази седмица във Вашингтон (САЩ). По време на срещата Цветанов и Зуринда обсъдиха въпроси за европейското сътрудничество през призмата на новите глобални предизвикателства.

Двете страни установиха със задоволство, че сътрудничеството между ГЕРБ и Центъра за европейски изследвания "Вилфрид Мартенс" е на изключително високо ниво. Бяха обсъдени и договорени съвместни инициативи до края на настоящата година, както и през 2016 г., предимно в сферата на обучението на млади политически лидери от младежката организация на ГЕРБ. Цветанов и Зуринда се обединиха и около мнението, че на Европа са нужни млади лидери, възпитани в духа и ценностите на евроатлантическото сътрудничество.

Цветанов отправи покана към Микулаш Зуринда да посети България през 2016 г. и поканата беше приета със задоволство, като беше уточнено да е в рамките на някое от договорените за 2016 г. съвместни обучения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят