Обявяват в Търговския регистър големите депозити в КТБ

Всички хора и компании, които са имали големи депозити във фалиралата КТБ, ще станат известни. Синдиците ще трябва да направят списък на всички кредитори на фалиралата банка и да го обявят в Търговския регистър. Освен това най-малко два пъти в един или повече централни всекидневници трябва да публикуват съобщения, че списъкът е обявен. Това гласят промени в Закона за банковата несъстоятелност, които са внесени в парламента от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, пише "Стандарт".

В списъка с кредиторите автоматично влизат всички, които са имали депозити в КТБ, но не са могли да вземат парите си, защото са над гарантирания праг от 196 000 лв. В сайта на търговския регистър ще се обявява и списъкът на кредиторите, чиито вземания са оспорени, както и общата сума, която ще бъде разпределена между кредиторите.

Целта на промените е да се даде възможност голям брой лица, включително такива, които пребивават в чужбина, да се запознаят с тези документи в кратък период от време, гласят мотивите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес