Хлебарски бус прегазил 6-годишното момченце в Стара Загора. Бащата: Поне 20 години затвор за шофьора

Бус, превозващ хляб прегази на заден ход 6-годишно момченце в ромския квартал на Стара Загора. Сигналът за инцидента е получен в 7,25 часа в четвъртък, информираха от полицията.

Рано сутринта 6-годишния Ерджан излязъл от вкъщи, за да си купи дъвка от близкия магазин на ул . "Гьоновец " в ромската махала. По това време бус "Форд Транзит" на местна фирма, зареждаща с хляб, ударил момчето при маневра на заден ход и го убило на място.

След сблъсъка 45-годишният шофьор Н.Т. грабнал телцето на детето и го откарал в Спешния център в Стара Загора. За съжаление медиците не успели да спасят живота на момченцето и то починало от множеството травми нанесени от тежкия бус .

Шофьорът е тестван с дрегер , който не е отчел наличие на алкохол.

В петък родителите на детето се вайкаха, че нямат пари дори за погребението му. "На есен трябваше да е първи клас, вместо да празнуваме Байряма , сега ще правим погребение", ядосваше се бащата Александър Александров. Родителите са безработни, имат още две деца. "Искам тежка присъда за убиеца на детето ми, поне 20 години затвор", заяви бащата. Според него този бус редовно минавал с висока скорост по улицата и застрашавал здравето на хората.

Според съседи магазинът, край който детето е прегазено, пък е незаконен. Намирал се в една от стаите на ромска къща и нямал дори табела, че упражнява търговска дейност.

По случая е образувано досъдебно производство, но шофьорът не е задържан, уточниха от полицията.

При друг инцидент в четвъртък сутрин загина още един пешеходец. Жена на 67 години бе блъсната от сметосъбираща машина в град Гълъбово.

47-годишния шофьор на камиона за боклук не видял жената и я ударил на ул . "Съзлийка ". Не е отчетено наличие на алкохол в кръвта му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини