Грозни слухове за Михаил Горбачов - Парализиран ли е наистина?

Първият президент на СССР Михаил Горбачов е частично парализиран, съобщава LifeNews.

По думите на лекарите състоянието му е стабилно за момента, но е възможна негативна динамика. Горбачов е настанен във ВИП-сектора на една от най-добрите московски болници.

Заради влошеното си здравословно състояние Михаил Горбачов едва е успял да се прости с починалия неотдавна Евгений Примаков, като до него неотлъчно е бил лекар. Всяка сутрин Горбачов пристига в болницата и прекарва целия ден тук, за да му правят необходимите процедури.

Самия Михаил Сергеевич е споделил за LifeNews, че има сериозни затруднения с двигателната активност заради болестта, но е отказал да разкрие диагнозата.

"Лекарите се старят много, за да започне подобряване на състоянието ми, но прогресът засега е незначителен. Не мога да се движа, а много искам отново да започна да ходя", споделя Горбачов.

Помощникът на първия президент на СССР твърди, че той се шегува, но според специалистите подобни проблеми с двигателния апарат и говора вероятно са свързани с прекаран инсулт и може да имат сериозни последствия за здравето на прочутия пациент.

Информацията на LifeNews малко по-късно бе опровергана от фондация "Горбачов".

"Това не е истина, той вчера бе във фонда. Имаше среща с експерти по международните въпроси", заявява Павел Палажченко, ръководител на отдела за международни връзки и контакти с медиите към фонда. "Просто е някакъв абсурд. Той не се намира в болница", казва още Палажченко, цитиран от РИА Новости и Би Би Си.

По думите му Горбачов често идва във фондацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят