На 22 април 2019 да почерпят

Краят на евтините коли Малките модели скоро ще бъдат изместени от устрема на производителите към електромобили

Меркел заслужава висш пост в ЕС, смята Юнкер Канцлерката била произведение на изкуството

Сергей Меркюри и Никеца Джагър разтърсиха „Гласът на България“

Стево Пендаровски печели първия тур от президентските избори в Северна Македония, по първоначални данни

Задържаха микробус, превозвал експлозивите за атентатите в Шри Ланка

Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Военното министерство редуцира 382 щатни бройки от администрацията

Министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна с Менда Стоянова, председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси в 43-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на военното ведомство.

Ненчев запозна Стоянова с програмата за структурни и функционални реформи през 2015 г. и периода до 2017 г., разработена в изпълнение на държавния бюджет на Република България за 2015 г.

Основните мерки, заложени в програмата, са свързани с оптимизиране на разходите в Министерството на отбраната за 2015 г. По-важните от тези мерки са редуциране с 382 щатни бройки на администрацията на министерството и структурите на пряко подчинение от 1 юли 2015 г., намаляване с 20% на числеността на персонала, назначен по допълнително разписание на длъжностите и предоставяне на имоти и дейности, изпълнявани от министерството, в управление на общини и др.

Министърът на отбраната посочи, че намалението на разходите за персонал в министерството за 2015 г. е около 18 милиона лева, а през 2016-а – допълнително около 1,9 милиона лева. Предварителните отчетни данни за първото полугодие сочат, че до края на 2015 г. финансовите параметри на програмата ще се преизпълнят, като намалението на разходите ще достигне около 28 милиона лева, заяви министърът. „Предлаганият в програмата комплекс от мерки в Министерството на отбраната значително надвишава 10-те процента намаление на разходите за персонал на административните звена и структурите на пряко подчинение на министерството“, подчерта той.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова благодари за възможността да се запознае по-подробно с действията и мерките, предприети в Министерството на отбраната, за оптимизиране на разходите в държавния бюджет. Тя изрази удовлетворение от представената информация и увери министър Ненчев в готовността да продължат добрия диалог.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.