Събуждането на гиганта Серия А

На 18 август 2018 да почерпят

Григор Димитров загуби доиграването на мача от трети кръг срещу Новак Джокович в Синсинати

МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при тежкото наводнение в Южна Индия

СПИН мори мъжете 6 пъти повече от жените у нас Новорегистрирани са 139 представители на силния пол срещу 22 на нежния

Бербатов е сензационна опция за „Юнайтед“

Мотоциклетист е с опасност за живота след катастрофа във Варна

„Лудогорец“ губи вратар за дербито

Германия отваря вратите за чужденци Бежанците не отговарят на нуждите на Берлин

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Пиян пациент опря ножица в гърлото на медицинска сестра в Търново Ръководството на областната болница сезира прокуратурата

САЩ изтеглят 200 милиона долара от стабилизационния фонд за Сирия

Ангела Меркел очаква сложни разговори с руския президент утре в Берлин

Оръжеен бос фалирал „Олимпик“ В Испания развивали дейност без лиценз

Организация на движението за рехабилитация на уличен канал по бул. “Арсеналски“

Военното министерство редуцира 382 щатни бройки от администрацията

Министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна с Менда Стоянова, председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси в 43-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на военното ведомство.

Ненчев запозна Стоянова с програмата за структурни и функционални реформи през 2015 г. и периода до 2017 г., разработена в изпълнение на държавния бюджет на Република България за 2015 г.

Основните мерки, заложени в програмата, са свързани с оптимизиране на разходите в Министерството на отбраната за 2015 г. По-важните от тези мерки са редуциране с 382 щатни бройки на администрацията на министерството и структурите на пряко подчинение от 1 юли 2015 г., намаляване с 20% на числеността на персонала, назначен по допълнително разписание на длъжностите и предоставяне на имоти и дейности, изпълнявани от министерството, в управление на общини и др.

Министърът на отбраната посочи, че намалението на разходите за персонал в министерството за 2015 г. е около 18 милиона лева, а през 2016-а – допълнително около 1,9 милиона лева. Предварителните отчетни данни за първото полугодие сочат, че до края на 2015 г. финансовите параметри на програмата ще се преизпълнят, като намалението на разходите ще достигне около 28 милиона лева, заяви министърът. „Предлаганият в програмата комплекс от мерки в Министерството на отбраната значително надвишава 10-те процента намаление на разходите за персонал на административните звена и структурите на пряко подчинение на министерството“, подчерта той.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова благодари за възможността да се запознае по-подробно с действията и мерките, предприети в Министерството на отбраната, за оптимизиране на разходите в държавния бюджет. Тя изрази удовлетворение от представената информация и увери министър Ненчев в готовността да продължат добрия диалог.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.