Китай: От търговска война със САЩ няма да има печеливши

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 26 май 2018

Съдът остави в ареста шефа на КАТ-Благоевград, другият излезе срещу 7000 лева

Нинова в Галиче: Дайте пример на цяла България – изгонете мутрите от властта!

За втора вечер абитуриентите в Благоевград показаха стил и красота на червения килим

Певицата Емилия ранена в катастрофа Пострадал е и годеникът й Жорж Башур, а 19-годишният му син е в критично състояние

Каракачанов участва в тържеството за 142-та годишнина от епилога на Априлското въстание и гибелта на Бенковски

Папа Франциск израснал с българско кисело мляко Понтифът обеща, че скоро ще посети България по покана на премиера Борисов

Харви Уайнстийн беше освободен под гаранция от 1 милион долара

Плашат Москва със съд заради сваления MH17 Русия официално обвинена за трагедията в Донбас от 2014 г.

Орбан обеща да спре демографския спад и да защити традиционното семейство в Унгария

Словашката полиция вероятно е унищожила доказателства за убийството на журналиста Ян Куциак

Турският тираджия, който помете рейс на “Тракия”, остава в ареста

Иран постави на ЕС седем условия, за да остане в ядреното споразумение

Большой се оказа тесен за българския талант

Военното министерство редуцира 382 щатни бройки от администрацията

Министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна с Менда Стоянова, председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси в 43-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на военното ведомство.

Ненчев запозна Стоянова с програмата за структурни и функционални реформи през 2015 г. и периода до 2017 г., разработена в изпълнение на държавния бюджет на Република България за 2015 г.

Основните мерки, заложени в програмата, са свързани с оптимизиране на разходите в Министерството на отбраната за 2015 г. По-важните от тези мерки са редуциране с 382 щатни бройки на администрацията на министерството и структурите на пряко подчинение от 1 юли 2015 г., намаляване с 20% на числеността на персонала, назначен по допълнително разписание на длъжностите и предоставяне на имоти и дейности, изпълнявани от министерството, в управление на общини и др.

Министърът на отбраната посочи, че намалението на разходите за персонал в министерството за 2015 г. е около 18 милиона лева, а през 2016-а – допълнително около 1,9 милиона лева. Предварителните отчетни данни за първото полугодие сочат, че до края на 2015 г. финансовите параметри на програмата ще се преизпълнят, като намалението на разходите ще достигне около 28 милиона лева, заяви министърът. „Предлаганият в програмата комплекс от мерки в Министерството на отбраната значително надвишава 10-те процента намаление на разходите за персонал на административните звена и структурите на пряко подчинение на министерството“, подчерта той.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова благодари за възможността да се запознае по-подробно с действията и мерките, предприети в Министерството на отбраната, за оптимизиране на разходите в държавния бюджет. Тя изрази удовлетворение от представената информация и увери министър Ненчев в готовността да продължат добрия диалог.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.