Лиляна Павлова: Кметицата на Гърмен нагнетява етническо напрежение

Понеже днес прочетох поредните изявления на кмета на община Гърмен, която смея да твърдя, че нарушава закона, не си прилага правомощията, които са й вменени по закон и с тези си действия и най-вече бездействия и евтин предизборен ПР, нагнетява етническо и друго напрежение в община Гърмен.

Това заяви в кулоарите на парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде БГНЕС.

Павлова обясни, че още през 2000 година има установени незаконни постройки в община Гърмен. "Тогава са 14, но напред в годините техният брой се увеличава. Незаконните постройки в Гърмен са на лица, които са получили регистрация в общината по настоящ и постоянен адрес. В периода от 2000 до 2015 година и към момента общината продължава да издава такива адресни регистрации. Общо регистрираните по постоянен адрес в кв. "Кремиковци" са 775 лица", посочи министърът.

По думите й, те са регистрирани от общината като жители и тяхната адресна регистрация е издадена на нерегулиран, земеделски общински имот. "Когато са им издавали регистрацията, органите на местната власт трябва да са били наясно, че в момента, когато ги регистрират, имат ангажимент към своите жители да се грижат за тях", каза Павлова. Към ден днешен има е установено, че постройките, в които лицата живеят, не са безопасни и не отговарят на хигиенни, строителни и други норми, категорична бе тя. Според министъра не само незаконните строежи са били позволени, но дори са били толерирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини