Сепаратистки командир в Донбас: Мамка му, свалили са пътнически самолет

Появи се ново видео от мястото в Източна Украйна, където беше свален пътническият самолет на "Малайзия Еърлайнс". Видеото беше разпространено от от австралийския портал news.com.au. То показва как хора в маскировъчни дрехи ровят из останките на самолета.

Според телевизията човекът който снима и говори по телефона, е командир на отряд проруски сепаратисти. Те осъзнават, че сваленият самолет е граждански и се чудят кой му е дал въздушен коридор над района.

Свалянето на полет MH17 преди една година, при което загинаха 298 души, беше най-тежкият инцидент в украинската криза. Западът обвини Русия, а руснаците хвърлиха вината върху Украйна.

С мащабно разследване се нагърби Холандия, защото близо 200 от загиналите бяха нейни граждани. Докладът се очаква през октомври, но според предварителна инфрмация ще посочи като извършители на кървавото нападение проруските сепаратисти.

Мнозина смятат, че самолетът е свален с ракета БУК, руско производство, изстреляна от сепаратистите. Има също така предположения, че машината е поразена от изтребител.
В разпространения днес клип сепаратистите говорят именно за изтребител.

Автентичността на записа обаче не е потвърдена от независими източници. И преди в световната мрежа бе разпространено подобно видео. Сега от австралийския портал твърдят, че са се добрали до оригинала, който трае 17 минути. Сайтът обаче излъчва само 4 минути от него, като в началото предупреждава, че не всеки може да издържи да гледа кадрите (приложеното тук видео е още по-съкратена версия, разпространена от EuroNews)

"Мамка му, свалили са пътнически самолет!" Това заявява проруски сепаратистки командир на свой подчинен в украинската Донецка област, предаде сайтът "Лента.Ру".

На записа сепаратистки командир, чието име не се съобщава, се обажда в щаба и съобщава, че самолетите са били два. После заповядва цивилните да бъдат изведени от мястото на катастрофата и отправя молба да не бъде снимано лицето му. Разпорежда също да се търсят черните кутии. След това двамата претърсват в продължение на няколко минути вещите на загиналите пътници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят