Митов: US визовият режим дава поводи за негативна пропаганда

Визовият режим, който САЩ прилагат спрямо българските граждани, се използва от трети страни за внасяне на противоречия между държавите от евроатлантическата общност и дава поводи за негативни пропагандни послания. Това заяви външният министър Даниел Митов по време на посещението си във Вашингтон.

Митов призова представителите на американската администрация за продължаване на активната съвместна работа за премахване на визовия режим за българските граждани, съобщиха от МВнР.

При визитата си министърът апелирал и за повече американски инвестиции и туристи в България и обсъдил с американската страна перспективите за диверсификация на енергийните източници, които използва страната ни. "Сигурността на Европа и енергийната карта на континента зависят от нас. Ако ние спрем да правим историята си, някой друг ще започне да я прави вместо нас", заявил Митов на публичните си лекции, които бе поканен да изнесе от Европейския институт и Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят