Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Италианци на бунт срещу мигранти, Унгария гони бежанците от градовете

Италианци от Тревизо и Рим са вдигнаха на бунт вчера заради опитите на властите да настанят в пустеещи сгради стотици мигранти, предаде в. „Република“. Стигна се до сблъсъци между местни и полицията, съобщава се за двама ранени.

Напрежението най-напред се покачи в селището Куинто край Тревизо, северно от Венеция. Там местни протестираха мирно от сряда срещу временното настаняване на 101 бежанци в два изоставени блока, в които няма електричество. В четвъртък обаче хората научили, че намерението на властите е пришълците да останат там дълго време. Затова и били подготвени чисто нови легла, матраци, телевизори и много пакети с храна. Фактът вбесил жителите на Куинто и няколко от тях атакували през нощта срещу петък все още незаселени апартаменти. Измъкнали от там каквото намерят и почнали да палят вещите и предметите. Страстите били укротени след намесата на полицията. „Ще стоим тук, докато не бъдат изселени“, заканиха се хората и опънаха палатки на улицата. Вчера с оглед на сигурността им мигрантите бяха преместени в изоставена казарма. Префектът на Тревизо Мария Аугуста Марозу обаче бе категорична, че нелегалните ще останат, защото нямат избор. „Префекте Марозу, вземи си ги у вас!“, написаха местни на плакат и го закачиха на един от двата блока. „Африканизират Венето, не можете да си представите какво е тези хора да живеят до семейства с малки деца“, възмути се срещу правителството губернаторът на областта Лука Дзая, който е от антиимигрантската „Северна лига“.

В ранния следобед се стигна до сблъсъци между местни и полицията в римското северно предградие Казале Сан Никола. Хората седнаха на пътя, за да попречат на автобуси с мигранти да стигнат до сградата на изоставено училище за настаняване. След известно чакане полицията атакува с палки недоволните, за да отвори пътя. Те отвърнаха с камъни, столове и други подръчни средства. Един полицай и жена са ранени, но не тежко. И там местните се заканиха да останат навън до изселването на пришълците.

Италианските медии припомнят, че страната е приела вече 80 000 имигранти, основно африканци и сирийци, повечето пристигнали през Средиземно море.

Междувременно Унгария обяви, че закрива бежанските центрове в градовете и ще премести мигрантите в специално изградени палаткови лагери извън населените места. Един от тях ще е до границата със Сърбия. По 175-километровото й протежение тази седмица Будапеща започна изграждането на защитна ограда, за да спре потока от нелегални.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете