Съдът в Страсбург: Българското правителство да осигури на прогонените от Войводиново роми жилища

Активни потребители: Салатите са замърсени с нитрати и бактерии Провериха марули и зелен лук

Дракула живял в свищовска резиденция Проф. Николай Овчаров започва разкопки в местността Калето

Министърът на отбраната на Шри Ланка подаде оставка, заради атентатите

БСП внесе оригинала на записа „Ало, Банов съм” в Апелативна специализирана прокуратура

Арестуваха изнудвачи, искали от емигрант 20 хиляди паунда

Премиерът във Варна: Загубихме две години за „Хемус“ заради отчуждителни процедури

Елена Йончева: България се намира в безспорно авторитарно управление

Байдън кандидат за президент на САЩ

Румяна Арнаудова: Доказателствата сочат, че къщата край Сандански е използвана само от Александър Манолев

Хубчев с оставка, Боби отрича

Справедлива оценка за защитените видове Търси се и лоби за регулиране на хищниците

Секретарят на община Чупрене ще изпълнява временно длъжността кмет

Алмодовар и Джармъш в конкуренция за „Златната палма”

Работата по проекта на Стратегията за детето е спряна по разпореждане на премиера Борисов

Бащата на близнаците замеси Хасан и Ибрахим в скандал и със самолетни билети

Бащата на талантливите музиканти Хасан и Ибрахим има проблеми с отчитането на самолетни билети за пътувания на семейството, платени с обществени средства.

Миналата година общината подкрепила финансово с 2000 лв. братята за тяхно участие в конкурс в Германия. Тогава Соня Стефанова, счетоводителка на СОУ „Сава Доброплодни“, получила парите и ги дала на бащата Игнатов.

Стефанова обаче чула от преподаватели, че един от пианистите се разболял и това препятствало пътуването до Германия. „Затова си поисках парите от бащата, но той ми донесе билети за пътуване. Много се изненадах и започнах да се ровя. Обърнах се на следовател, защото съм отговорна за парите“, казва Стефанова. Нямало как да ги отчете пред общината, защото й била нужна фактура, а разполагала само с билети. Обадила се в „Луфтханза“ и като посочила номерата им, й казали, че нямат такива. Посъветвали я да се обади в друга авиокомпания.

Оттам пък обяснили, че два от въпросните номера на билети отговарят на пътуване до Москва и с тях наистина е пътувал Денис Игнатов и един от синовете му. Стефанова поискала бащата да й обясни неразборията, а той бил категоричен: „Може да не съм пътувал, но съм купил билетите.“ Обяснявала му, че дори да са имали здравословен проблем, е можело да си поискат обратно парите, а не да горят. Така на 19 декември м.г. счетоводителката внесла докладна в общината с обяснения за ситуацията и получените билети.

Тази година общината е превела средства за пътуването на братята Игнатови до САЩ, след като станало ясно, че са спечелили престижния конкурс „Американ протежеФ“ и са поканени да свирят в „Карнеги хол“. Школската счетоводителка Соня Стефанова потвърди, че училището е получило 3381,58 лв. за пътуването на талантите. Уведомила бащата Денис Игнатов, че тя ще закупи билетите и първоначално уредила три билета за общо 3600 лв. След това обаче той я уведомил за промяна на датата за пътуването и така с глобата сумата за трите билета скочила на 5572 лв. Училището допълнило общинските средства със свои 2190,85 лв., обяснява Стефанова.

Община Шумен е готова да се отзове с отчетни документи, с които разполага, за пътуванията на талантливите пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови зад граница, заплащани с бюджетни средства. Това обяви зам.-кметът по култура Живка Тонева по повод на шума около звездното дуо и каза, че не се притеснява от проверки. Зам.-кметът по финанси Александър Генчев каза, че в понеделник ще изясни дали има въпросителни около отчета на парите и водят ли се те като дължими от училището.

Бащата Денис Игнатов не беше открит за коментар, целия ден телефонът му беше извън обхват.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.