Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на близнаците замеси Хасан и Ибрахим в скандал и със самолетни билети

Бащата на талантливите музиканти Хасан и Ибрахим има проблеми с отчитането на самолетни билети за пътувания на семейството, платени с обществени средства.

Миналата година общината подкрепила финансово с 2000 лв. братята за тяхно участие в конкурс в Германия. Тогава Соня Стефанова, счетоводителка на СОУ “Сава Доброплодни”, получила парите и ги дала на бащата Игнатов.

Стефанова обаче чула от преподаватели, че един от пианистите се разболял и това препятствало пътуването до Германия. “Затова си поисках парите от бащата, но той ми донесе билети за пътуване. Много се изненадах и започнах да се ровя. Обърнах се на следовател, защото съм отговорна за парите”, казва Стефанова. Нямало как да ги отчете пред общината, защото й била нужна фактура, а разполагала само с билети. Обадила се в “Луфтханза” и като посочила номерата им, й казали, че нямат такива. Посъветвали я да се обади в друга авиокомпания.

Оттам пък обяснили, че два от въпросните номера на билети отговарят на пътуване до Москва и с тях наистина е пътувал Денис Игнатов и един от синовете му. Стефанова поискала бащата да й обясни неразборията, а той бил категоричен: “Може да не съм пътувал, но съм купил билетите.” Обяснявала му, че дори да са имали здравословен проблем, е можело да си поискат обратно парите, а не да горят. Така на 19 декември м.г. счетоводителката внесла докладна в общината с обяснения за ситуацията и получените билети.

Тази година общината е превела средства за пътуването на братята Игнатови до САЩ, след като станало ясно, че са спечелили престижния конкурс “Американ протежеФ” и са поканени да свирят в “Карнеги хол”. Школската счетоводителка Соня Стефанова потвърди, че училището е получило 3381,58 лв. за пътуването на талантите. Уведомила бащата Денис Игнатов, че тя ще закупи билетите и първоначално уредила три билета за общо 3600 лв. След това обаче той я уведомил за промяна на датата за пътуването и така с глобата сумата за трите билета скочила на 5572 лв. Училището допълнило общинските средства със свои 2190,85 лв., обяснява Стефанова.

Община Шумен е готова да се отзове с отчетни документи, с които разполага, за пътуванията на талантливите пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови зад граница, заплащани с бюджетни средства. Това обяви зам.-кметът по култура Живка Тонева по повод на шума около звездното дуо и каза, че не се притеснява от проверки. Зам.-кметът по финанси Александър Генчев каза, че в понеделник ще изясни дали има въпросителни около отчета на парите и водят ли се те като дължими от училището.

Бащата Денис Игнатов не беше открит за коментар, целия ден телефонът му беше извън обхват.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете