Моторист опитал да ограби сладкарски бос в Лясковец

Маторист нападнал и опитал да ограби сладкарски бос посред бял ден в центъра на Лясковец. Екшънът се разиграл около 8 часа в четвъртък пред очите на десетина клиенти на местно кафене.

В злополучната сутрин бизнесменът се качил в колата си, но секунди преди да потегли, до возилото се приближил младеж. Дръзкият нападател се пресегнал през отворения прозорец на автомобила и се опитал да отмъкне найлонов плик с пари, който бил поставен на предната дясна седалка. Предприемачът обаче дръпнал кесията, за да я спаси от посегателството. При схватката торбичката се скъсала и банкнотите се разпилели. Част от тях се пръснали и по асфалта.

Свидетелите на злодеянието наскачали от масите в кафенето, подали сигнал на 112 и се втурнали да помагат на бизнесмена. Обирджията пък се изплашил, зарязал плячката, метнал се на мотоциклет и отпрашил в неизвестна посока.

Когато пристигнали полицаите, сладкарският бос заявил, че не липсва нито лев от сумата и не желае да се води разследване. Той дори отказал да съобщи на криминалистите колко пари е имало в плика. Въпреки това по случая в Районната прокуратура в Горна Оряховица е заведена преписка за деянието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони