Опасен чар: Избягал затворник се направи на Тодор Колев, измами дама и взе парите, бижутата и колата й

Избягал затворник с опасен чар "завъртя" главата на старозагорка, след което задигна всичките й ценности и избяга. Случаят, който поразително напомня сцена от филма "Опасен чар" с Тодор Колев, се разиграл през септември 2013 г., а заради престъплението преди дни Окръжния съд в Стара Загора даде девет години затвор на чаровния беглец от закона.

През август 2013 г. той успял да избяга от затворническо общежитие в Пловдив и намерил убежище в Стара Загора. На 15 септември се запознал с жертвата си по време на празнество в ресторант, веднага вкарал в действие опасния си чар като се присъединил към компанията и предложил да ги почерпи.

Дамата приела непознатият на масата, а по-късно и в жилището си. Затворникът разказал, че има ТИР, който стои на паркинг в един от старозагорските квартали и чака да бъде извикан за нов курс. Докато потегли обаче останал да живее у новата си приятелка.

След две щастливи седмици измамникът задигнал парите, бижутата и колата на старозагорката и тръгнал да бяга. На 1 октомври вечерта изчакал докато тя заспи и малко след полунощ взел ключовете за колата й "Тойота Ярис" и отпрашил към Велико Търново. След като разбрала, че е измамена жената подала сигнал в полицията, а органите на реда открили още същия ден избягалия затворник в игрална зала в Търново, където си пробвал късмета с току що задигнатите пари.

Преди да избяга чаровникът имал присъда от 4 години затвор за кражба, а след като обогатил досието си Старозагорския съд му лепнал 9 годишна присъда при първоначален "строг" режим. Трябва да изплати и 2808 лв. на измамената старозагорка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право