68% от британците не искат страната им да участва в изборите за ЕП

Емил Миланов, консул в Индия: Установихме връзка с осем български граждани в Шри Ланка

Започва Страстната седмица

Пендаровски води с минимална разлика след първи тур на президентския вот в Македония

Владимир Зеленски води убедително на президентските избори в Украйна

Времето се затопля

На 22 април 2019 да почерпят

Краят на евтините коли Малките модели скоро ще бъдат изместени от устрема на производителите към електромобили

Меркел заслужава висш пост в ЕС, смята Юнкер Канцлерката била произведение на изкуството

Сергей Меркюри и Никеца Джагър разтърсиха „Гласът на България“

Стево Пендаровски печели първия тур от президентските избори в Северна Македония, по първоначални данни

Да си купиш „Артекс” за 2 милиона лева Съдружник на Прокопиев дал $1,2 млн. за небостъргача, “Капитал” пробва да превземе “Артекс”

Задържаха микробус, превозвал експлозивите за атентатите в Шри Ланка

Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Отнемат имущество от Юзеиров за половин милион лева

Имущество за 466 000 лв. да бъде отнето в полза на държавата от Росен Йорданов – единия от скандалните братя Юзеирови. Това реши окръжният съд в Търговище, след като уважи иска на Комисията за отнемане на незаконно имущество (КОНПИ).

Росен и Асен Йорданови, с турски имена Юзеир и Али Юзеирови, се прочуха с неуспешните си опити да регистрират у нас две мюсюлмански партии. В знак на протест през 2011 г. Юзеир Юзеиров влезе по гащи в сградата на Централната избирателна комисия (ЦИК), за да се регистрира за участие в президентските избори.
Комисията за незаконно имане заведе дело срещу разследвания за трафик на хора Юзеир Юзеиров през миналата пролет. Първоначално искът беше за над 1 млн. лв. В описа му бяха включени над 1000 дка земи в Поповско и Търновско. Тогава от комисията съобщиха, че това е първото дело за конфискация по реда на новия закон.

От решението вчера става ясно, че в полза на държавата се отнема предимно земеделска земя в Търговищка област, както и суми от продажбата на ниви. В голямата си част те са придобити на името на юридическо лице, на което Юзеиров е едноличен собственик. Сред отнетите имоти е и теренът в търговищкото село Славяново, на който братята построиха паметник на турския войник, който впоследствие беше принудително разрушен по предписание на строителния надзор. Вчерашното съдебно решение подлежи на обжалване пред апелативния съд във Варна.

В родното Славяново на Юзеир, където живеят майка му и сестра му, местните разказаха пред “Труд”, че преди седмица неуспелият политик раздал на малчугани от селото по 20 лв. по случай най-големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Юзеир живее в Белгия, където има и бизнес. Именно там той беше задържан през 2010 г. по обвинение за трафик на хора. Тогава белгийските власти установиха, че Юзеир не е подавал данъчни декларации и е нарушавал законите за ДДС.

зимата съдебен изпълнител и полицаи идваха да описват имотите му в района. През миналата година пък получих колет от над 7 кг с преписки, които трябваше да му връча, но той си стои в Белгия. Казват, че си идва през месец-два, но не съм го виждал”, каза кметът на Славяново Васил Стоилов. От брата Али в Славяново нямало и следа от години.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.