Нов случай на насилие в МВР: Полицай преби баба с палка в Симеоновград

“Полицай от Симеоновград ме би като животно! Събори ме на земята, удряше ме с палка и ме риташе.” Това разказа вчера пред “Труд” 63-годишната Неда Митева от Симеоновград. Тя лежи със счупен от побоя ляв крак в ортопедията на хасковската болница. По ръцете на възрастната жена има синини.

Неда Митева твърди, че насилието е извършил полицаят Цветан Цветанов, който я заподозрял, че е откраднала парите на починал старец. Към 18 ч в понеделник тя била на разпит при Цветанов и започнал боят, с който най-вероятно е трябвало да бъдат изтръгнати самопризнания.

През последните три месеца Неда Митева се грижела за 82-годишния Пеньо Добрев. “Гледала съм възрастни хора в Гърция, знам какво е нужно и как да се оправям. Затова бай Пеньо ме нае, обяснява Неда Митева. По думите й дядото не се разбирал с роднините си и не искал да ги вижда. Миналата седмица старецът починал. Тогава дошъл синът му от Пазарджик и подал жалба в полицията, че Митева е откраднала спестените от неговия баща 4000 лв.

“Не съм ги крала. Бай Пеньо даде парите на мен. В яда си по роднините той даже беше разкъсал пачките. Щях да ходя до Пловдив да ги заменям в банка за здрави банкноти”, казва Неда.

“Началникът на районното управление в Харманли Евгени Генов е разпоредил проверка по случая. Назначена е вътрешна комисия и са взети показания от Митева, от мъжа й и от полицая. Разпитани са и свидетели. Работата по случая продължава”, казаха от полицията в Хасково.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право