Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Пропука се най-дебелият лед в Арктика

САЩ замрази руски активи за стотици милиони долари

Апаш с 13 присъди осъди прокуратурата Рецидивистът искал 25 000 лева, получи 2500 лева

Депортираха нацистки военнопрестъпник САЩ предадоха Якив Палий на Германия

Потвърдиха гаранцията от 50 хиляди лева за Бенчо Бенчев

Сърбия може да върне задължителната военна служба

Клоп не иска и да чува за титла

Няма външни наранявания по трупа на изхвърленото бебе на сметището край село Гарваново

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 22 август 2018

Фен с килим хит в Русия

„Байерн“ иска Гризман на всяка цена

Бордът застана зад Моуриньо

Премиерът Борисов: Няма да угаждаме на БСП на всеки шест месеца да правим предсрочни избори

Проф. Тодор Кантарджиев: Дръжте храната в хладилника постоянно, иначе сами ще си лепнете салмонела

Ако оставите храната си за четири часа извън хладилника, рискувате сами да си лепнете салмонела, каза в студиото на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев от Националния център за заразни и паразитни болести. Той посъветва хората при тези скокове на термометъра всяка храна от животински произход да бъде много добре обработена преди консумация.

И поясни, че тази година заболелите от салмонела с пъти са се увеличили в сравнение със същия период на миналата година. Най-много случаи има в Североизточна България и около големите реки.

Професорът допълни, че само тежките случаи на салмонела се лекуват в болница, останалите се оставят да изчистят организма в домашни условия. Има обаче едно условие за бързо възстановяване – много добра хигиена.

Кантарджиев посъветва хората, като тръгват на почивки, да пият само проверена вода и да си избират ресторанти, които са с видимо добра хигиена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.