Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Павлова: До края на годината ще имаме общо 300 километра нови магистрали

В кв. „Кремиковци” в Гърмен са издадени 55 нови адресни регистрации върху неурегулиран район от кмета, от началото на годината. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването „Тази събота” по bTV. „Незаконното строителство не може да бъде узаконено”, обясни министърът и каза, че не подкрепя такова строителство и посочи, че през годините от 2000 година до сега община Гърмен е толерирала такива действия -незаконно строителство. „Съгласно закона кмета е този, които издава позволителните за адресни регистрации.

В кв. „Кремиковци” има регистрирани 775 души с издадени постоянно адресни регистрации в неурегулиран земеделски район. Освен това, както се прави, кметът на Гърмен продължава да издава регистрации там. От началото на годината са издадени 55 нови адресни регистрации върху този неурегулиран район”, каза Павлова. По думите й кметът на общината съгласно Закона за социалното подпомагане има задълженията да се грижи за гражданите, които се регистрират на нейна територия, както и да следи те да изпълняват задълженията, които имат.

„Тези адресни регистрации са фалшиви, защото са в неурегулиран район, дори има някои, които са регистрирани на чужда собственост. Общината е тази, която трябва да си носи отговорността”, каза министърът. „В Гърмен трябва да бъдат бутнати общо 102 постройки от общо 120, които бяха установени”, каза тя и изтъкна, че започват с бутането на постройките. На въпрос дали ще си подаде оставката заради Гърмен Павлова отговори: „Като министър на МРРБ, моята оставка нито ще помогне нито ще разреши проблема. Общината е виновна. Средно годишно премахваме по 800 сгради незаконни, а от началото на годината сме премахнали 400 сгради”, каза министър Лиляна Павлова.

До края на годината ще имаме общо 300 километра нови магистрали, заяви Павлова. Във връзка с ремонтите по пътищата министърът на регионалното развитие и благоустройството каза, че дейностите на АМ „Тракия” са завършили и е останал само един виадукт, който ще бъде пуснат в експлоатация другата седмица. „На АМ „Хемус” има три виадукта, като ремонтите при тях ще продължат до края на годината. Всички останали участъци са свободни за движение, включително Шумен-Варна”, обясни тя. По думите й останалите ремонти ще продължат след края на летния сезон. Тя обясни, че се работи и по няколко други пътни направление-участъка Шумен-Белокопитово на АМ „Хемус”, където се пускат допълнителни 5 километра и те ще бъдат пуснати най-късно до 10 август.

„За АМ „Струма” участъкът до Благоевград ще бъде пуснат най-късно до края на октомври, а от Сандански до Кулата цялото движение ще бъде пуснато август. До края на годината се надявам да изберем изпълнители на недовършено участъци на АМ „Хемус”, както и за доизграждането на АМ „Струма”, каза Павлова. Министърът посочи, че това, за което ще се търси финансиране през следващата година е доизграждането на АМ „Хемус” в нейната пълнота, както и доизграждането на много важни направление, които са София-Калотина, София-Видин и Русе-Търново. Това са ключовите направления, които остават да бъдат изградени и се надявам, че до 2020 година ще може поне по част от тях да се работи”, посочи тя. Според нея активен строителен сезон не само за МРРБ, но и за общините, които довършват проектите си по оперативните програми.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете