Пиян шофьор катастрофира след гонка в Русе

Пиян шофьор катастрофира след полицейска гонка в Русе. Инцидентът е станал към 6,30 ч. на ул. "Чипровци" в русенския кв. "Здравец", съобщиха от полицията. Лекият автомобил "Фолксваген" се обърнал по таван до близка автоспирка, но 21-годишният младеж и двамата му спътници се отървали по чудо само с леки наранявания. Извикани пожарникари рязали ламарини на купето, за да извадят пострадалите.

Те са откарани с линейка до местната болница и след оказаната им медицинска помощ няма опасност за живота им. Пробата с дрегер на шофьора показала 1,7 промила алкохол в кръвта му. Случаят се разследва от започналото досъдебно производство.

По първоначални данни младежът врълетял с висока скорост на кръстовището до стадион "Дунав". Той не успял да вземе десен завой и колата му помела предпазните колчета на тротоара, след което се преобърнала. При каскадата били засегнати 3 паркирани коли на платното.

В нощта преди инцидента, компанията разпивала цяла нощ в близко заведение. Младежът скандализирал клиентите и персоналът извикал полиция. Униформените служители му съставили акт за нарушаване на обществения ред и го предупредили да кротува. Въпреки изпития алкохол, часове по-късно той седнал зад волана и бил засечен от мотопатрула. Шофьорът отказал да се подчини на подадената стоп палка и се опитал да избяга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони