Среднощна акция в Пирин заради бедстващ турист

Локва вода стана причина млад планинар от София да пострада в Пирин планина. 27-годишният турист бил отседнал заедно с приятелката си в хижа "Безбог". Двамата поели в петък следобед и на поход към Попово езеро. При разклона за хижа "Демяница" минали през мокър участък.

Младият мъж се подхлъзнал и контузил тежко единия си крак. Момчето навехнало крака си и не можел да се движи. Приятелката му извикала помощ.

Сформирани са два екипа спасители от Добринище и Банско.

Двамата бедстващи туристи са открити от спасителите. Оказана е първа медицинска помощ на мъжа. Поставена е шина на ранения му крак. Акцията по транспортирането на пострадалият е приключила към 2 часа през нощта.

Линейка транспортирала потърпевшия в болницата в Разлог за изследвания и установяване дали няма счупване на крака. "Призоваваме туристите винаги да са внимателни при планински преходи. През лятото най-опасни са подхлъзванията. Случват се такива инциденти, ако хората не са с подходящи обувки. Никога да не подценяват планината", посъветва спасителят и шеф на отряда в Добринище Цветан Пчелин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини