Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Цветанов: Благодаря на кметовете на Смолян и на Чепеларе, които спомогнаха за възраждането на Роженския събор

Човек винаги може да се зареди в Родопите, особено с тази традиция, която за съжаление девет години беше изоставена, а сега – възстановена. Това заяви пред журналисти днес председателят но ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Смолян, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

По думите му, събори като този на Рожен, където три дни се слуша само българска народна музика и се представят възстановки на отминали обичаи, е възможност да бъде съхранена българската духовност. Цветанов подчерта, че това и форма за по-добър поминък на местните хора, за повече туризъм. “Всички гости, които сега са тук и през дните и месеците занапред, ще знаят, че това е уникалното място, където всеки може да се зареди, да се потопи в тази прекрасна атмосфера и да забрави грижите си“, посочи Цветанов. Той подчерта, че цени изключително много българските традиции, неслучайно винаги е гост на съборите в Жеравна, на фолклорните прояви в Златоград, а сега и на Рожен.

Попитан дали, ако всички български политици бяха дошли на родопския събор – място на единение за хора, които в миналото са били разделени, биха се променили в парламента, Цветанов отговори така: „Разбира се, че ще се променят, защото тук всеки мисли добро, всеки разбира, че само заедно бихме постигнали всичко, което искаме. Когато сме разединени, ние сме в услуга само на онези, които не искат да има здрава и правова държава, не искат да има стабилност в управлението.”

Цветан Цветанов благодари на кмета на Смолян Николай Мелемов, на Тодор Бозуков – кмета на Чепеларе, и всички организатори, които са спомогнали за съхраняването на традициите в Родопите и България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете