Утре ще е слънчево и горещо, температурите до 38 градуса

Атмосферното налягане ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, след обяд и горещо. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°, в София - около 33°. Това съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитиран от Фокус.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа характерният морски бриз и максималните температури ще са между 27° и 30°, вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 22° - 26°. В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево, след обяд на места с незначителна купеста облачност. След обяд по високите и открити части ще се появи до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна - слънчево, почти тихо, около и след обяд - горещо. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове във вторник, но вероятността за валежи е малка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето