Осъдиха британски войник на 9 години затвор, изнасилил 6-годишно австрийско дете

Във вторник съд в Австрия е осъдил 30-годишен британски войник, уличен в дързък и циничен случай на педофилия. По време на тренировки в планината злосторникът проникнал в жилищен дом и се изгаврил със спящо момиче в предучилищна възраст, съобщи Krone.at.

Съдът решил британският войник Крейг С. от елитния 7-и парашутен полк на Кралската конна артилерия да прекара зад решетките 9 г.

Британецът пристигнал в австрийските Алпи в полеви лагер (Adventure Camp) за участие в учения с отработване на нощни действия в планинска местност. На 29 ноември 2014 г. той влязъл в един дом в планинския ски-курорт Нойщифт и изнасилил шестгодишното дете направо в спалнята.

Десантчикът-педофил е задържан на местопрестъплението от бащата на пострадалото момиче. Той чул шума, влязъл в детската стая и видял голия мъж. Родителят моментално му разбил лицето с юмруци, след което извикал полицията. Войникът е арестуван и вкаран в затвора на Инсбрук, съобщава The Local.

В съда британецът казал за свое оправдание, че същата вечер след занятието изпил в бара голямо количество алкохол и не помни после какво се е случило.

Десантчикът също така добавил, че е вземал участие в бойните действия в Афганистан и страда от посттравматично разстройство („виетнамски синдром”). Той обаче признал, че неговите действия нямат никакво оправдание.

Съдията Норберт Хофер окачествил постъпката като най-страшното престъпление на сексуална основа, с което се е сблъсквал в практиката си.

Психиатърът Рейнхард Халер, обследвал подсъдимия, дошъл до извода, че у войника не всичко е наред, обаче липсвали признаци за умопомрачение и невменяемост.

Важна подробност е, че няколко дни преди това станал сходен инцидент. Тогава колега на осъдения проникнал в хотел и направил опит да се изгаври със спяща жена. Тя обаче се събудила и подплашила насилника. В този случай събраните материали били предадени на британските власти.

Двете престъпления на британските военни в Алпите предизвикали силен обществен резонанс. Редакцията на информационната агенция Krone.at дори изключила форума под публикацията, за да избегне оскърбленията и нажежаване на страстите.

Кралският артилерийски полк, в който служел насилникът, е най-старото действащо подразделение в британската армия, чиято история наброява вече 300 г. Конкретно 7-и парашутен полк е създаден през 1961 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят