Истината за атентата в Златни пясъци излезе в книга „Не дърпай втори път дявола за опашката“, предупреждава авторът й, бившият контраразузнавач Павлин Павлов

Реджеп Ердоган се готви да превземе и последната турска независима медийна компания

АПИ стартира обществени поръчки за половин милиард лева

Финансират със 109 млн. евро 74 проекта по ИНТЕРРЕГ Румъния-България Разработките са свързани с околната среда, превенция на риска и свързаността на регионите

Детето-чудо от „Гласът на България“ е самоук талант Едва двегодишен Иван Стоянов безпогрешно разпознавал изпълнителя от телевизора

Кралев и Фандъкова откриха Европейски спортен форум Голямата скиорка Яница Костелич участва в събитието като държавен секретар по спорта на Хърватия

Велико Търново посреща местните власти от цял свят Големият форум е в рамките на Българското председателство на ЕС

Две катастрофи и усукани ТИР-ве в Търговище заради обилния снеговалеж

Язовир “Студен кладенец” е започнал да прелива

Във Франция ще се произвеждат новите сини британски паспорти след Брекзит

Тасмания – от земя на заточеници до туристически хит

Вдигат заплатите в “Пирогов” с около 20% Синдикати и ръководство подписаха Колективния трудов договор

Адът в Хитрино оживя в съда от аудиозаписи

Две години затвор за рецидивистка с 13 присъди Наказанието е наложено след поредна кражба

Илияна Йотова: Образованието е ключ за адаптиране към променящия се пазар на труда

100 000 души се качиха на Рожен

Повече от 8100 изпълнители от цялата страна участват във фолклорния конкурс на събора на Рожен. Около 100 000 гости са посетили Роженския събор от началото на програмата, съобщиха от община Смолян.Съборът на Роженските поляни се подновява след 9 годишно прекъсване. Пътуването към местността се оказа трудно заради задръстванията по пътя, съобщава “Марица”.

Певци, инструменталисти, танцьори, ансамбли и състави от всички фолклорни области в страната се представят на четири сцени на Роженските поляни. Сред участниците в конкурса е и българският емигрант от Аризона, САЩ, Антон Шекерджиев.

Около една четвърт от фолклорните изпълнители са от Родопите. Участниците се състезават в категориите певческа група, танцова група, група за народни обичаи, инструментална група и индивидуални изпълнители.

Втори ден не стихва звукът на гайдите и българските песни на Роженските поляни.

Гала-спектакълът на български изпълнители снощи събра стотици хиляди, но за кратко беше прекъснат от авария в електропреносната мрежа и до отстраняването ѝ публиката пя народни песни, като започна с химна на България.

Приятели гурбетчии са дошли специално от Германия и Швеция, за да видят събора. Усетих магията на Родопите. Настръхнах, когато чух гайдите, развълнувано разказват гостите.

Програмата включва още надиграване, ревю на автентични народни носии, демонстрация на различни техники и технологии за производство на сирене, международна изложба на овчарски кучета. Кулминацията е Родопската фолклорна вечер, в която ще участват известни изпълнители.

Наградите на лауреатите ще бъдат връчени в третия ден на събора – 19 юли.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.