Опасна жега в 21 области в неделя

Предупреждение и жълт код за опасни жеги е обявен за неделя почти в цялата страна. Температурите в 21 области от страната ще ударят, а вероятно и ще прескочат 38 градуса, алармираха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Сред малкото области, в които жегата няма да е застрашаваща здравето, са София, Варна, Бургас.

Опасно горещо бе времето и вчера в по-голямата част от страната. Дори кметът на Варна и кандидат на ГЕРБ за втори мандат Иван Портних го изпита на гърба си. На градоначалника му прилоша по време на честването на 178 години от рождението на Васил Левски в морската столица. По средата на церемонията той загуби равновесие и се олюля, но хората до него го задържаха, откараха го до близката пейка и го поляха с вода. Портних прекара няколко минути там, докато се свести, но отказа лекарска намеса и сам поднесе венеца пред Паметника на Апостола. Обяснението за временното неразположение на Портних бе именно жегата и задължението на официалните лица да носят костюм на подобни мероприятия.

Чествания на годишнината от рождението на Васил Левски имаше в цялата страна. В родния град на Апостола - Карлово, гост на тържествата бе президентът Росен Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини