Жената до Бареков: Той бе най-големият проблем на статуквото

"Бареков бе най-големият проблем на статуквото. На Бойко Борисов, на целия ГЕРБ, на половината журналисти. Той плати цената за това, че не сключи определен конклав. Много хора не му простиха това, че прекрачи от журналистиката в политиката”. Това заяви в интервю за Нова тв жената до Николай Бареков - Мария Календерска.

„Политическо ГМО е БДЦ, а не ББЦ. Това е групата, която беше превзета от един олигарх”, допълни тя.

На въпрос дали познава лично Делян Пеевски и Цветан Василев, Календерска заяви, че ако до тях е имало някой като нея, е щял да им каже истината – а именно да намерят мярката.

"Около себе си те имат само поклонници, които са накарали Цветан Василев да вярва, че може да притежава икономиката на България, а Делян Пеевски, че може да станеш шеф на ДАНС. Николай Бареков беше изоставен от тях, защото не беше достъпен да бъде използван по начина, по който искаха”, коментира още Мария Календерска.

„Ако Бареков не беше така атакуван и предаден, той можеше да спечели малко повече гласове. "Атака" и АБВ изобщо да не влязат в парламента и той да е на мястото на ДПС. Бареков можеше да стане изкупителна жертва на КТБ, ако не го бяха смазали. Сега обаче е малка жертва, която не може да им свърши работа”, каза още половинката на политика.

На въпрос къде е сгрешил, тя заяви, че причината е, че се е предоверил на много хора.

"Тази къща е била инвестиционен проект за тези момичета”, заяви Мария Календерска по повод прословутата къща в елитен квартал, която се оказа на две млади сътруднички на ББЦ.

Календерска обясни, че те били студентки и за тях имотът бил инвестиционен проект.

"Тай като НАП я запорира и не можаха да я продадат на няколко пъти, се наложи Николай да им даде парите. Тази къща в известен смисъл е негова”, коментира тя и призна, че двамта със сина им в момента живеят там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини