МВР хвана дрога за 5,5 млн. лева (СНИМКИ)

Образователният министър: Децата, изучаващи религия, са възпитани и с ниски нива на агресия

БАБХ проверява случай с хранително натравяне при деца от две училища в София

Сърбия иска продължаване на „Турски поток” през нейната територия

Начална учителка в София към ученици: Не е възможно човек да стъпи на Луната (ВИДЕО)

Директор в „Локхийд Мартин”: Може да имаме сделка за Ф-16 до 9 месеца

Спецсъдът пак върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни“

АПИ: Жалба блокира търга за ремонт на 20 км от пътя Мездра-Ботевград

Париж задейства план за Брекзит без сделка Мей стартира преговори, след като оцеля във вот на недоверие

Роналдо и „Юве“ след Първата: Това е само началото

С шоу по фигурно пързаляне ще бъде открита ледената пързалка в Благоевград

Фейсбук изтри стотици страници и акаунти, свързани с Русия

Ученици намериха портфейл с пари и документи и го предадоха в полицията

Сливен чества освобождението си на мястото, където Чинтулов посрещнал руските части

Вучич към Путин: Благодаря за приноса и желанието да помогнете на Сърбия

Кунева: Реформаторският блок не обсъжда напускане на мнозинството при липса на подкрепа на съдебната реформа

В Реформаторския блок не са обсъждани никакви ултиматуми и напускане на мнозинството и правителството, ако не бъде подкрепена съдебната реформа. Това обяви вицепремиерът Меглена Кунева пред „Фокус“.

„Този въпрос не е обсъждан и не стои на дневен ред. Ние сме в част от управлението, за да постигаме резултати и не може при първа, втора или трета трудност да се дърпаме назад. Това, с което са натоварени очакванията на обществото, е да се спрат кражбите и хората да имат по-добър живот. Това е нашата цел”, заяви Кунева. Тя подчерта, че съдебната реформа е част от тази формула на успеха. „Не мисля обаче, че имаме повод да даваме крайни оценки в момента. Нищо не налага това. Трябва да се повиши доверието в политическите решения и доверието между всички политически партии. Колкото повече се поставят ултиматуми, толкова по-малко консенсусът е възможен”, отбеляза вицепремиерът Меглена Кунева.

Тя посочи, че правителството е поддържано от мнозинството в парламента, но това мнозинство не е достатъчно, ако се разчита само на него за преминаването към успешни конституционни промени. „Продължаваме да работим без да подценяваме трудностите, но и без да се отчайваме и да отстъпваме заради това, че ги има. Необходима е трезва преценка, а не отбелязване на точки. Мога да заявя от името на „България на гражданите”, че намеренията ни са сериозни и остават такива. Ще продължим с тази политика на устойчивост, издръжливост, отделяне на спорните от безспорните моменти и накрая – успех, в който аз не се съмнявам. В крайна сметка всички работим за България”, изтъкна още вицепремиерът Меглена Кунева.

„Когато говорим за Конституцията естествено, че трябва да се разчита на опозицията. Ще увеличим и натиска и усилията, за да можем да разрешаваме проблемите“, добави тя. „Принципен противник съм на това да се говори за която и да е реформа през конфликти и сблъсъци. Това означава просто да се отбележат точки в една или друга посока, но без да се намери решение. Успехът за РБ и успехът за реформите ще бъде сбор от решенията, които сме успели да намерим”, заяви вицепремиерът. Тя подчерта, че „България на гражданите” остава със същите намерения, с които е влязла в управленската формула. „Намеренията ни са да работим сериозно и остават. Нямаме никакво колебание, че сигурността на правителството и на мнозинството е много важна за страната. Тя засяга финансовата сигурност, европейските средства, както и реформите в здравеопазването и образованието”, отбеляза Кунева.

„Наистина някои реформи като съдебната са по-символични в сравнение с други, но има още много други неща, по които Реформаторският блок е със силен глас, за да могат те да се случат. Разбира се, заедно с тази подкрепа, която успява да намери и в правителството, и в парламента. Това заради което получихме доверие от българските граждани е с много ясна посока – да се спрат кражбите, корупцията и хората да живеят по-добре”, подчерта вицепремиерът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.