Любко подели триумфа с Балъков

Любко Петрович подели триумфа от победата на „Литекс“ с 2:0 над „Лудогорец“ със своя предшественик Красимир Балъков. За трети път сръбският корифей започва начело на „оранжевите“, които сразиха убедително съперника от Разград. А в досегашните два официални мача, довели до провала срещу латвийския „Йелгава“ в Лига Европа, треньор бе Балъков.

„Успехът ни е и заради добрата подготовка, която е направил предишният щаб“, каза Петрович. Сърбинът бе изгонен през второто полувреме заради реплика към съдията Станислав Тодоров. Треньорът твърди, че вместо него червен картон е трябвало да получи футболист на „Лудогорец“.

Героят на „Литекс“ Данило Асприля вкара в стил Лео Меси и Диего Марадона - рейд през цялата защита на съперника, като елиминира съпротивата на шестима. Колумбиецът призна, че гледа по телевизията аржентинските идоли и се учи от тях.
Капитанът на „Лудогорец“ Светослав Дяков прие вината върху себе си и съотборниците. Националът забрани на критиците да нападат ръководството и треньора Бруно Рибейро. Откакто португалецът е начело, шампионът няма гол в официален мач. В първия „Лудогорец“ падна с 0:1 у дома от „Милсами“ и във вторник чака „двубоя на годината“ в Молдова. „Трябва повече борбеност и мъжка игра - призова Дяков. - Половината отбор ни напусна, но новите също са добри футболисти.“

„Много лош мач - призна Рибейро. - Напуснаха ни петима важни играчи и сега трябва да комплектоваме състава. Ще говоря с играчите. „Милсами“ е много важен мач за нас.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ