Десислава Атанасова за КТБ: Пирамида, имало е и политическа протекция и чадъри

"Държавните институции не са си свършили работата по закон, това е и една от причините да възникне проблемът с КТБ". Това каза в предаването "Беновска пита" народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, която и ръководи временната комисия за изясняване на фактите около фалита на банката.

"Ясно е, че КТБ е била пирамида, имало е и политическа протекция и чадъри, каза тя. Но властта в тази банка, и по устав, е била съсредоточена в ръцете на едно лице и това е Цветан Василев. Това означава, че някой е позволил на ръцете му да с движат така свободно", обобщи работата на комисията Атанасова.

Тя изрази оптимизъм, че до няколко месеца, след като вече беше прието падането на банковата тайна, ще се обобщят данните и на бял свят ще се видят свързаните лица и кой какво е правил.

"Странно ми е поведението не само на Реформаторския блок, но и на останалите партии, които са в управляващата коалиция, когато си позволяват да удрят по масата. Когато си в едно управление, не бива да се държиш като опозиция". Това коментира Атанасова по повод на неразбирателствата между управляващите за съдебната реформа. "ГЕРБ стои твърдо зад нея. Реформа трябва да има и в образованието, и в здравеопазването, и енергетиката, но за тях, като че ли, има ясно изразена обществена подкрепа", каза Атанасова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини