Стойчо Стоев блъска рефер в Коматево

Треньорът на „Левски" Стойчо Стоев може да бъде наказан по доклад заради агресия в 82-рата минута на мача с „Ботев“ в Коматево - 1:1. Иначе спокойният специалист си изпусна нервите, налетя на четвъртия съдия Ивайло Марков и дори го блъсна.

Стоев побеснял, защото реферите подминали умишлен удар с лакът в лицето на Борислав Цонев. „И аз не съм се виждал в това амплоа и може би реагирах така заради заряда на мача - каза треньорът. - Но имаше ситуации, които не приех, и отсъждания на Николай Йорданов, които ме поизнервиха. Надявам се да не виждате повече подобни мои реакции.“

Ремито е първо между „Ботев“ и „Левски“ в последните 14 шампионатни мача и от 29 април 2007 г. при 2:2 в Пловдив. Сега Георги Костадинов откри за гостите в 11-ата минута, а Даниел Генов изравни в 69-ата, след като Мариян Огнянов изпусна дузпа за „канарчетата“ в 60-ата.

От съображения за сигурност шефовете в „Левски“ Иво Тотев и Георги Иванов не заеха места във ВИП ложата, а на пейка край терена и в близост до тунела към съблекалните. Домакините им бяха осигурили и пепелник, макар че пушенето на територията на комплекса е забранено. Гонзо изпуши поне кутия и няколко пъти скачаше да репликира рефера Николай Йорданов.

„Съжалявам, че не успяхме да направим пълен обрат, но позитивното е, че не се отказахме да го търсим до последната минута“, коментира треньорът на „Ботев“ Петър Пенчев. Огнянов се извини на съотборници и фенове за пропуска.

Новата деветка на „Левски“ ще дебютира срещу „Литекс“

„Левски“ планира новата деветка Умар Диаби да дебютира срещу „Литекс“ на „Аспарухов“ в събота. Французинът и другото попълнение за атаката Атанас Курдов не играха при 1:1 с „Ботев“в Коматево, защото още нямат картотеки. На „Герена“ обаче са оптимисти, че скоро всичко ще е наред и Диаби дори може да започне титуляр.

Ситуацията с Курдов е по-сложна и адвокати нищят случая с раздялата му с „Астана“ (Казахстан).

В мача с „Ботев“ не играха наказаният капитан Веселин Минев и невъзстановеният ас Мигел Бедоя.

Левски“ започна с трима младоци до 20 г., а после влязоха още трима. „Ако бях фен, щеше да ми е интересен този състав“, каза треньорът Стойчо Стоев.

Георги Костадинов от „Левски“ впечатли щаба на националите с играта си. Дошлият от „Берое“ халф влезе в сметките за състава за мача с Норвегия на 3 септември. Костадинов вкара майсторски с глава в 11-ата минута, но после се контузи, както и съотборниците му Александър Александров и Аймен Белаид. Изследвания днес ще уточнят колко ще отсъстват.

„Левски“ ще чака до вторник Либан Абди да скъса с „Ризеспор“ и да се върне на „Герена“. В противен случай в сряда ще бъде взето друго крило от чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ