200 часа труд за майка, нападнала полицаи при арест на сина й

Районният съд в Горна Оряховица постанови 200 часа безвъзмезден труд за 54-годишна жена от горнооряховското село Поликраище, която нападнала полицаи при арест на сина и. Заради разиграния екшът в продължение на година тя ще се разписва при пробационен инспектор. Преди няколко месеца Нели К. бранила сина си, който бил осъден на пробация, но поради неспазване на правилата наказанието било заменено с 11 месеца затвор.

Решението на прокуратурата било потвърдено от Окръжния съд във Велико Търново и четирима полицаи отишли в дома на мъжа да го оковат в белезници. Преди това синът се укривал доста време от органите на реда и те организирали изненадващ арест, като обградили къщата в селото. Служителите били цивилни и заварили Нели К. да работи в градината.

Блюстителите на реда и показали съдебните решения, които им дават право да влязат в къщата. Тя познала районния инспектор и му разкъсала дрехите, като през цялото време го обвинявала, че той е виновен за неволите на момчето и. Разярената жена налетяла с юмруци и ритници и върху кварталния като му строшила очилата. След това стопанката се обадила на тел. 112 и съобщила, че в дома и са нахлули непознати и въоръжени мъже.

Операторът алармирал полицията в Горна Оряховица, но МВР институцията казали, че това е арест на осъден с влязла в сила присъда, който се укрива от закона. Нели К. обаче позвънила втори път на спешния телефон, защото смятала, че арестът не е по правилата. Докато траела сцената, синът се опитал да избяга от къщата, но бил спипан и конвоиран в затвора в Ловеч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони