Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

Бракуват агнешко с нечетлив печат Агенцията по храните проверява магазините в цялата страна

Велики пилоти с покана за рали „България”

17 души дариха кръв навръх Цветница в Търново Акцията бе организирана за поредна година в неделното училище на църквата "Св.Никола"

Над 100 рисувани чадъра от децата на ЦЛТРДБ вече са част от вдъхновяващата арт инсталация

Нападнаха лидера на водещата опозиционна партия в Турция (ВИДЕО)

50 000 лева годишна заплата за готвачи в Англия

Британска верига ресторанти набира готвачи и помощник-готвачи от България за постоянна работа. Заплащането е в зависимост от позицията и опита и е между 18 000 и 23 000 британски паунда годишно (50 000-64 000 лв.), колкото приблизително е средното възнаграждение на Острова. Обявата е публикувана на сайта на българската Агенция по заетостта в рубриката “Работа в Европа”.

Кандидатите трябва да имат поне година опит като готвач и да владеят английски на добро ниво. Компанията осигурява вътрешно обучение и съдейства за намиране на квартира. Работи се по 40-48 часа седмично с два почивни дни. Крайната дата за кандидатстване е 31 август. Германски работодатели също набират готвачи и келнери от България. Заплащането е 8,50 евро на час.
Сред най-търсените български кадри в Англия и Германия са и болногледачите и медицинските сестри. Старчески домове в Западен Йоркшир са обявили 60 свободни работни места. Заплащането е 7-7,50 британски лири на час.

Подобна възможност за работа има и в Германия. От септември в местни домове за възрастни започва проект за имигранти, който дава възможност на чуждестранни медсестри и болногледачи да получат акредитация на квалификацията си в Германия. По време на практиката се получава стажантска заплата. След това възнаграждението се повишава до регионалните тарифи за професията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.