50 000 лева годишна заплата за готвачи в Англия

Британска верига ресторанти набира готвачи и помощник-готвачи от България за постоянна работа. Заплащането е в зависимост от позицията и опита и е между 18 000 и 23 000 британски паунда годишно (50 000-64 000 лв.), колкото приблизително е средното възнаграждение на Острова. Обявата е публикувана на сайта на българската Агенция по заетостта в рубриката “Работа в Европа”.

Кандидатите трябва да имат поне година опит като готвач и да владеят английски на добро ниво. Компанията осигурява вътрешно обучение и съдейства за намиране на квартира. Работи се по 40-48 часа седмично с два почивни дни. Крайната дата за кандидатстване е 31 август. Германски работодатели също набират готвачи и келнери от България. Заплащането е 8,50 евро на час.
Сред най-търсените български кадри в Англия и Германия са и болногледачите и медицинските сестри. Старчески домове в Западен Йоркшир са обявили 60 свободни работни места. Заплащането е 7-7,50 британски лири на час.

Подобна възможност за работа има и в Германия. От септември в местни домове за възрастни започва проект за имигранти, който дава възможност на чуждестранни медсестри и болногледачи да получат акредитация на квалификацията си в Германия. По време на практиката се получава стажантска заплата. След това възнаграждението се повишава до регионалните тарифи за професията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес