Малкият виртуоз Васко Василев пред Тодор Живков: Искам сладолед! Баща му отчаяно суфлира: Кажи апартамент

Баща ми и майка ми посветиха по-голямата част от живота си на мен. Заради мен живяха 8 години в Москва. Тогава направиха баща ми фалшив дипломат. От партията му казали, че може да не ходи на работа, но трябва мен да ме гледа. Това сподели пред „120 минути” по bTV цигуларят-виртуоз Васко Василев.

Той бил "непланираното" дете в семейството. Родителите му били студенти и Васко се появил на бял свят "по грешка". След него обаче се родили трите му сестри.

Васко си спомни как по време на асамблеята „Знаме на мира” бил един от „важните” гости при тогавашния Първи – Тодор Живков. Тато го попитал какво иска за себе си, а таткото на цигуларя отчаяно суфлирал в публиката: „Кажи апартамент!”. „Искам сладолед”, казал Васко. Жестът на Живков не закъснял – след малко пред момчето имало огромна кофа сладолед.

Цигуларят разказа и за живота в крайния столичен квартал „Люлин”: „Повечето от приятелите ми бяха в ТВУ. За малко и аз да попадна там. Откраднах няколко кутии с локум. Пъхнах ги в гащите, веднага ме хванаха. Отведоха ме в районното, за малко да се разделя с кариерата си”, спомни си със смях музикантът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица